Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... όμηροι

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ προσέγγιση από τον Γιώργο Παπανδρέου στο θέμα του βασικού μετόχου: Η κυβέρνηση - υποστήριξε - κρατάει σε «ομηρία συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα»!!!

Ομολογουμένως, εντυπωσιακή άποψη: Δηλαδή, συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, με εκδόσεις, εφημερίδες, κανάλια και άλλες (προφανώς) εταιρίες, είναι δέσμιοι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και κάνουν ό,τι τους λέει.

Μάλλον περίεργη η κατάσταση που περιγράφει, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε δει πάμπολλες κυβερνήσεις σε ...ομηρία από εκδοτικά συμφέροντα και ουδέποτε το αντίθετο.

Μόνο την υπόθεση Κοσκωτά να αναλογιστεί κανείς, εύκολα μπορεί να θυμηθεί και να κατανοήσει πώς λειτουργούν τα πράγματα σ' αυτήν τη χώρα, ποιος έχει το πάνω χέρι και για ποιους λόγους γίνονται όσα γίνονται.

Αλλωστε, πώς εξηγείται (αν ισχύει η εκτίμηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) ότι οι επιχειρηματίες των Μέσων Ενημέρωσης κάνουν ό,τι θέλουν ανεμπόδιστα όχι μόνο στο χώρο αυτό, αλλά και οπουδήποτε «επενδύουν»;

Πώς εξηγείται το ότι εκμεταλλεύονται όσο δεν παίρνει άλλο το απόλυτα άναρχο τοπίο στο χώρο της ενημέρωσης, για να απολύουν, να παρανομούν και να ευτελίζουν κάθε έννοια αντικειμενικής ενημέρωσης;

Πώς εξηγείται, επίσης, ότι συνεχίζει κανείς να βρίσκει τους ίδιους (άντε και μερικούς ακόμα καινούριους) «παράγοντες» πίσω από οποιαδήποτε δραστηριότητα, κάτω από όποια πέτρα και να σηκώσει;

Μάλλον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τους λόγους του να μη λέει την αλήθεια. Οτι, δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία απλά ...ξαναμοιράζει την πίτα της διαπλοκής. Ετσι, βλέπετε, θα φαίνονταν καθαρά ότι και ο ίδιος γι' αυτήν τη μοιρασιά νοιάζεται και για συγκεκριμένα μεγαλο-συμφέροντα.

Κι όλοι μαζί φυσικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και διαπλεκόμενοι ...τραγουδούν για την «ελευθερία της αγοράς» και της «επιχειρηματικότητας» υπό την «καλλιτεχνική διεύθυνση» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τις έχει αναγάγει στις μέγιστες αξίες.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ