Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Αντιπολίτευση» στο πεδίο των εντυπώσεων

«Αντεπίθεση» στο πεδίο των εντυπώσεων επιχείρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, με την ομιλία του στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αυταρχική και συντηρητική» και τόνισε ότι οι αλλαγές που προωθεί δεν αποτελούν μεταρρύθμιση, αλλά «απορύθμιση σε βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων».

Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κουρελιάζουν, για χατίρι της Κομισιόν, το Σύνταγμα που οι ίδιοι ψήφισαν, ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την υπόθεση του βασικού μετόχου «διαμορφώνει ένα πλαίσιο που της επιτρέπει να κρατάει σε ομηρία συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, με στόχο να ελέγχει η ίδια την εξουσία»!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε, επίσης, ότι η κυβέρνηση αυθαιρετεί στο χώρο της Δικαιοσύνης κάνοντας επιλογές με κομματικά κριτήρια.

Στη συνεδρίαση ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε έκθεση με τίτλο «16 μήνες αυταρχικής διακυβέρνησης» επικαλούμενος εκθέσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

«Ταξική» υποκρισία

Το άκρον άωτο της πολιτικής υποκρισίας συνιστά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι: «Αυτά που κάνει η κυβέρνηση σε σχέση με το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό είναι ταξικά, δηλαδή είναι κοινωνικά άδικα και μονομερή. Πρέπει να φέρει επιτέλους μία πρόταση, που να έχει μέσα το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισορροπίας. Αυτή η πρόταση δεν μπορεί να αφορά τη μείωση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ