ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αρνηση και απειλές από τον πρωθυπουργό
  • "Οχι" στο σύνολο των αιτημάτων των αγροτών χτες από τον Κ. Σημίτη. Ξανά τα επιχειρήματα για "πίεση στο κοινωνικό σύνολο" και τα ψεύτικα διλήμματα περί "επανεθνικοποίησης" κλπ.
  • Αλ. Παπαρήγα: Ανοίγετε καινούριους λογαριασμούς με την αγροτιά. Μόνο με λοβοτομή θα πείσετε τους αγρότες ότι έχουν άδικο κι ότι το πρόβλημα είναι ανάμεσα στο ερώτημα "εθνικοποιημένη ή διεθνοποιημένη πολιτική" Εθνικές επιδοτήσεις δίνετε μπόλικες στην ολιγαρχία

Προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα φλέγοντα προβλήματα των αγροτών, απηύθυνε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή Ερωτήσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις (εκτός της Αλ. Παπαρήγα, Ερωτήσεις είχαν καταθέσει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δ. Σιούφας και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος). Ομως, στην απάντησή του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,με προκλητικό τρόπο, όχι μόνο επέμεινε στη συνέχιση της μέχρι σήμερα αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά λοιδόρησε τους αγωνιζόμενους αγρότες και επιστράτευσε τα ίδια περσινά "επιχειρήματα" περί "εκβιασμού του κοινωνικού συνόλου".

Η ερώτηση

Στην Ερώτησή της η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμιζε τα εξής:

"Οι αγρότες της χώρας έχουν ξεσηκωθεί σ' όλη την Ελλάδα. Η μέχρι σήμερα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διαμορφώνεται και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, αναγκάζει τους αγρότες να βγουν στους δρόμους για μια ακόμη φορά.

Οι αγώνες αυτοί είναι απόλυτα δικαιολογημένοι, μια και οι αγρότες βλέπουν καθαρά ότι οδηγούνται στη χρεοκοπία και η αγροτική οικονομία σε κρίση και αδιέξοδο.

Η μαζική, μαχητική και επίμονη αγωνιστική διεκδίκηση των αγροτών τα τελευταία χρόνια, η πλατιά συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκδηλώνουν τα άλλα εργαζόμενα στρώματα, από τη μια δείχνουν το μέγεθος του αγροτικού προβλήματος και το δίκιο των αγροτικών αιτημάτων και από την άλλη θέτουν την κυβέρνηση προ τεραστίων ευθυνών".Και με βάση τα παραπάνω ερωτούσε τον πρωθυπουργό "εάν και τι μέτρα θα πάρει, για να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα, όπως αυτά εκφράζονται από τους μαχόμενους αγρότες και τις συντονιστικές επιτροπές".

Η απάντηση

Αντί να απαντήσει επί της ουσίας ο Κ. Σημίτης, για άλλη μια φορά επιχείρησε να εγκλωβίσει το όλο θέμα σε ψεύτικα διλήμματα, αλλά και να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται "να επανεθνικοποιήσει" την αγροτική της πολιτική, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης "και τους κανόνες που επιτάσσει η ΚΑΠ". Δικαιολογώντας τον ισχυρισμό του, τόνισε πως "η κοινοτική στήριξη αντιπροσωπεύει το 49,5% του εθνικού αγροτικού εισοδήματος. Το ποσό που διατέθηκε προς τη χώρα μας ανέρχεται στο ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου δραχμών". Επίσης κατηγόρησε τους αγρότες για "εξωπραγματικά αιτήματα" και για μια "πέρα για πέρα λαθεμένη αντίληψη ενός εγγυημένου από το κράτος εισοδήματος". Υποστήριξε ότι τα αιτήματα των αγροτών κοστολογούνται σε 920 δισεκατομμύρια δραχμές ποσό αδύνατο να αναληφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, κάλεσε τους αγρότες να λειτουργήσουν με βάση τους κανόνες της αγοράς, στους οποίους είπε η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει.

Κλείνοντας την ομιλία του, πάντως, δεν παρέλειψε να απειλήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες, λέγοντας ότι "γίνονται συναυλίες και γάμοι στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης", καθώς και ότι "πίεση στο κοινωνικό σύνολο απαιτεί η δημοκρατία να μη δεχτούμε και δε θα δεχτούμε"!

Αλ. Παπαρήγα: Ανοίγετε καινούριους λογαριασμούς

Παίρνοντας μετά το λόγο η Αλ. Παπαρήγα, τόνισε τα εξής:

"Αν το κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο (σ.σ. σήμερα) χειριστεί τα ζητήματα με το πλαίσιο που βάλατε στην απάντησή σας, τότε είναι βέβαιο ότι ανοίγετε καινούριους λογαριασμούς με την αγροτιά. Οχι μόνο με την αγροτιά της Θεσσαλίας, αλλά με την αγροτιά από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη. Εχετε χρησιμοποιήσει κι έχετε εξαντλήσει όλες τις μεθόδους: Τρομοκρατίας, διάσπασης, καταστολής, FBI - βλέπω ότι αφομοιώνετε πάρα πολύ καλά τη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα αυτό. Μόνο με λοβοτομή θα πείσετε τους αγρότες ότι έχουν άδικο κι ότι το πρόβλημα είναι ανάμεσα στο ερώτημα "εθνικοποιημένη ή διεθνοποιημένη πολιτική". Αλλά λοβοτομή δεν μπορούν να υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, γιατί τόση είναι η μικρομεσαία, φτωχή αγροτιά.

Η αγροτιά έχει υποφέρει και από διεθνικές και από εθνικές ρυθμίσεις. Είναι ψέμα αυτό που λέτε ότι θέλετε να αποφύγετε τις εθνικές ρυθμίσεις. Οταν πρόκειται για προνόμια στους βιομήχανους αγροτικών προϊόντων, όταν πρόκειται για παροχές σε αυτούς που εξαγοράζουν κι εμπορεύονται την ελληνική γη, εθνικές ρυθμίσεις κάνετε. Εθνικές επιδοτήσεις στην πλουτοκρατία δίνετε μπόλικες. Ανεξάρτητα αν αυτές είναι και μέσα στα πλαίσια διεθνών προδιαγραφών. Το πρόβλημα δεν είναι "εθνικό ή διεθνικό". Ας πάρουμε, λοιπόν, ότι εφαρμόζετε μια πολιτική που είναι διεθνοποιημένη. Αυτή η πολιτική έχει θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα μα και σε άλλες χώρες, πέρα από τους εργατοϋπαλλήλους τη μικρή και μεσαία αγροτιά. Δεν είναι εκεί πέρα, λοιπόν, το ζήτημα. Θέλετε εθνικοποιημένη, θέλετε εξευρωπαϊσμένη, θέλετε αμερικανοποιημένη, θέλετε παγκόσμια πολιτική; Αυτό που μετράμε εμείς που ζούμε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, είναι ποιος πληρώνει αυτή την πολιτική. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Η αγροτιά βεβαίως έχει αιτήματα που έχουν οικονομικό αντίκρισμα. Δεν ξέρω αν απαγορεύονται στην Ελλάδα τα αιτήματα με οικονομικό αντίκρισμα. Ολα τα αιτήματα έχουν οικονομικό αντίκρισμα. Ζητούν πολύ λιγότερα από τις συνέπειες που έχουν από την εθνική ή διεθνοποιημένη πολιτική. Πολύ λιγότερα, ποσοτικά. Αύριο, λοιπόν, πρέπει να απαντήσετε: Τι θα γίνει με το φούσκωμα των χρεών; Τι θα γίνει με τις τιμές; Τις επιδοτήσεις τις ζητάνε σαν αντιστάθμισμα όλων εκείνων των παραγόντων που οδηγούν την αγροτιά να πουλάει χαμηλά, ενώ οι εργαζόμενοι- μέσα εκεί και η αγροτιά - να αγοράζει ακριβά. Μη δώσετε επιδοτήσεις. Εξασφαλίστε όλο εκείνο το πλέγμα των παραγόντων που εξασφαλίζει καλές τιμές και φτηνά αγροτικά προϊόντα στον ελληνικό λαό. Επομένως, πρέπει να απαντήσετε και στα φουσκωμένα χρέη, και στις τιμές, και στις αλόγιστες και υπερβολικές εισαγωγές, που γίνονται, και γίνονται ακριβώς για να χτυπήσουν τα αγροτικά προϊόντα. Δε ζητάει κανείς τίποτε παραπανίσιο. Ούτε επιδότηση της τεμπελιάς, ούτε επιδότηση της ζημιάς, που τάχα έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι αγρότες".

Ο Δημ. Σιούφας

Για πολιτική "ερήμωσης της υπαίθρου" κατηγόρησε στη δική του παρέμβαση στη συζήτηση των Ερωτήσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας. Οπως χαρακτηριστικά είπε "αγνοείτε τα αιτήματα,, περιφρονείτε τις κινητοποιήσεις και σχεδιάζετε κατασταλτικά μέτρα". Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αν και έχει ψηφίσει ορισμένους νόμους για την αγροτική οικονομία δεν έχει εφαρμόσει κανέναν, ενώ "ο ΕΛΓΑ δεν έχει χρήματα για να πληρώσει και τον οδηγήσατε σε τραπεζικό δανεισμό".

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Εστιάζοντας στο θέμα της προώθησης "διαρθρωτικών μέτρων" για την αγροτική οικονομία και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα θεσμοθετημένα όργανα της ΕΕ παρενέβη ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωσταντόπουλος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη προτάσεων και κατέθεσε και έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο δεν κατατέθηκαν προγράμματα δράσης της ελληνικής κυβέρνησης στις Ομάδες Παραγωγών της ΕΕ. Επίσης, ζήτησε την άμεση εφαρμογή των νόμων για την αγροτική οικονομία, που έχουν ψηφιστεί καθώς και την υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης σχετικά με το μητρώο αγροτών και τον ΟΓΑ.

Υποκρισία και πολιτικαντισμός

Τεχνητό κλίμα ευφορίας προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τη συνάντηση του υπουργού Γεωργίας με τον Επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), με στόχο να προωθηθούν τάχα τα προβλήματα των αγροτών που σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στους δρόμους.

Και η συνάντηση, όμως, αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αγροτών και δημιουργίας ψευδαισθήσεων ότι κάτι μπορεί να γίνει στο μέλλον, γι' αυτό χρειάζεται υπομονή και σταμάτημα των κινητοποιήσεων. Εντάσσεται στην προσπάθεια να φανεί και η κυβέρνηση σύμμαχος των αγροτών που δίνει τάχα τη μάχη στην ΕΕ για την ελληνική γεωργία, ενώ και η ίδια είναι αντίθετη με τα αιτήματά τους.

Οι διαπιστώσεις αυτές δεν είναι αυθαίρετες, αλλά απορρέουν από τα αιτήματα που προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στην ΕΕ, που δεν έχουν σχέση με τα αιτήματα των αγροτών και που δεν τους λύνουν κανένα πρόβλημα.

Βαμβάκι

Στο βαμβάκι η κυβέρνηση δε ζητάει να καταργηθεί ούτε να αυξηθεί η ποσόστωση των 782.000 τόνων και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, για να δοθεί ολόκληρη η επιδότηση και η ελάχιστη τιμή που ζητούν όλοι οι βαμβακοπαραγωγοί από τη Στερεά Ελλάδα μέχρι τον Εβρο. Δε ζητάει να αλλάξει στο σύνολό του ο κανονισμός του βαμβακιού που περιθωριοποιεί μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες της χώρας. Αλλά, τα αιτήματά της περιορίζονται στο ύψος της προκαταβολής που παίρνουν οι βαμβακοπαραγωγοί, όταν πουλάνε το προϊόν τους, στην αλλαγή του τρόπου καταβολής των επιδοτήσεων και στο μοίρασμα κατά περιοχή της μίζερης ποσόστωσης.

Αυτά, όμως, τα αιτήματα ακόμα και αν υλοποιηθούν δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών και δε δημιουργούν καλύτερη προοπτική για την καλλιέργεια. Είναι καθαρά διαχειριστικά και, το μοίρασμα της ποσόστωσης κατά περιοχή, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να το αξιοποιεί ρουσφετολογικά και διασπαστικά.

Λάδι

Στο λάδι η κυβέρνηση δε ζητάει να καταργηθεί η ποσόστωση των 1.350.000 τόνων σε ολόκληρη την ΕΕ, που η υπέρβασή της μειώνει αυτόματα και δραστικά τις επιδοτήσεις και τις τιμές παρέμβασης 3% κάθε χρόνο. Δε ζητάει να αυξηθεί η τιμή παρέμβασης που τα τελευταία χρόνια μειώνεται κάθε χρόνο και έχει φτάσει στο εξευτελιστικό ύψος των 584 δραχμών ανά κιλό για τον ΑΣΣΟ και με πληρωμή τον Οκτώβρη, που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις κερδοσκοπίας των εμπορομεσαζόντων σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών. Δε ζητάει να λειτουργεί η παρέμβαση μαζί με τη συγκομιδή του προϊόντος και όχι τον Ιούλη του επόμενου χρόνου, για να υπάρχει πραγματική προστασία του προϊόντος. Δε ζητάει να μην εφαρμοστεί η συμφωνία της ΓΚΑΤΤ που περιορίζει τις εξαγωγές από 140,5 χιλιάδες τόνους σε 115 χιλιάδες τόνους, για να αποσυμφορηθεί η αγορά. Αλλά το μοναδικό αίτημα της κυβέρνησης, που και αυτό δε γίνεται αποδεκτό είναι η λειτουργία της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, σύμφωνα με την οποία μπορεί άμεσα να συγκεντρωθούν 30.000 τόνοι λάδι με τις εξευτελιστικές τιμές παρέμβασης και τους απαράδεκτους όρους πληρωμής.

Ρύζι

Στο ρύζι η κυβέρνηση συμφωνεί με τη χαμηλή ποσόστωση των 249 χιλιάδων στρεμμάτων και τα εξαπλάσια πρόστιμα συνυπευθυνότητας που μηδένισαν τη στρεμματική επιδότηση που δόθηκε σαν αντιστάθμισμα για τις δραστικές μειώσεις των τιμών.

Δε λέει κουβέντα για αθρόες εισαγωγές της Ολλανδίας από τις Αντίλλες σε βάρος της εγχώριας παραγωγής. Το μοναδικό της αίτημα, με περιβαλλοντικές προφάσεις, είναι να μοιραστεί αυτή η χαμηλή ποσόστωση σε δύο περιοχές της χώρας, με στόχο να χτυπηθεί η καλλιέργεια στις περιοχές που το ρύζι αποτελεί βασικό προϊόν.

Εσπεριδοειδή

Για τα εσπεριδοειδή, η κυβέρνηση στη συνάντηση αυτή δε διατύπωσε κανένα αίτημα και πολύ περισσότερο δε ζήτησε την αλλαγή του νέου κανονισμού, που από τον πρώτο κιόλας χρόνο εφαρμογής του έδειξε τις καταστροφικές του συνέπειες, που θα ενταθούν με την ολοκλήρωσή του.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις αθρόες εισαγωγές χυμών πορτοκαλιών στις χώρες της ΕΕ, αλλά και στη χώρα μας, σε βάρος της εγχώριας παραγωγής που σαπίζει αμάζευτη στα δέντρα.

Είναι ικανοποιημένη από τη μείωση των εξαγωγικών επιδοτήσεων, που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια των διεθνών αγορών, που έχουν απομείνει κύρια των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται το μέλλον της καλλιέργειας.

Είναι ικανοποιημένη από τη δραστική περικοπή των επιδοτήσεων και τις εξευτελιστικές τιμές, που σε ορισμένες περιοχές ανέρχονται στο αστρονομικό ύψος μερικών ...δεκαρών το κιλό.

Τεύτλα, σταφίδα, ντομάτα

Κανένα αίτημα δε διατύπωσε η κυβέρνηση και για τα υπόλοιπα προϊόντα που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα όπως σταφίδα, τεύτλα, βιομηχανική ντομάτα, αιγοπροβατοτροφία κ.ά., παρά μόνο, και για την τιμή των όπλων, επανέφερε το αίτημα για μικρή αύξηση της ποσόστωσης στο αγελαδινό γάλα, που για άλλη μια φορά αντιμετωπίστηκε με εκφυλιστικό και περιφρονητικό τρόπο από την ΕΕ.

Και ενώ δεν πρόβαλε κανένα ουσιαστικό αίτημα των αγροτών, δε διστάζει να επικαλείται το πρόγραμμα σύγκλισης, τη στενότητα του προϋπολογισμού και τους κινδύνους της δραχμής, για να δικαιολογήσει την άρνησή της να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής. Λες και οι αγρότες συντάξανε το πρόγραμμα σύγκλισης και τον προϋπολογισμό. Λες και οι αγρότες κερδοσκοπούν στο χρηματιστήριο σε βάρος της δραχμής.

Οι πραγματικοί στόχοι

Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με την ΕΕ και η άρνησή της να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών δείχνουν ξεκάθαρα ποια συμφέροντα εξυπηρετεί και ποιοι είναι οι πραγματικοί της στόχοι για τη γεωργία και τους αγρότες. Να αυξηθούν τα κέρδη των πολυεθνικών τροφίμων και η αισχροκέρδεια των εμπορομεσαζόντων. Να συρρικνωθεί η αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα. Να ξεκληριστούν οι μικρομεσαίοι αγρότες, για να γίνουν οι σύγχρονοι τσιφλικάδες.

Αυτούς τους στόχους δεν μπορεί να τους συγκαλύψει η κυβέρνηση όσο θέατρο και αν παίζει ο υπουργός Γεωργίας στην ΕΕ. Γιατί οι αγρότες τόσα χρόνια στα μπλόκα, εκτός των άλλων, έμαθαν να ξεχωρίζουν τους φίλους από τους εχθρούς, έμαθαν να διακρίνουν την υποκρισία και τον πολιτικαντισμό.

Γ. Σ.

"Οσα δε φθάνει η αλεπού... "

Η ΓΕΣΑΣΕ "δεν κατανοεί τη συμμετοχή της" στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Γεωργίας "και γι' αυτό δεν πρόκειται να πάρει μέρος", έσπευσαν να γνωστοποιήσουν οι καρεκλοκένταυροι της συμβιβασμένης ηγεσίας των ΠΑΣΟΚο -ΣΥΝεταίρων της ΓΕΣΑΣΕ. Αυτό όταν είναι γνωστό πως, σε κάθε περίπτωση, οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης χώρας, όχι μόνον δε ζήτησαν να συμμετέχουν στη σχετική συνάντηση, αλλά και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να ανεχθούν την παρουσία τους σε κοινή συνάντηση, αφού είναι γνωστός ο ρόλος τους, ρόλος του "κυβερνητικού βαστάζου" και του "Δούρειου Ιππου" που παίζουν στο αγροτικό κίνημα.

Αλλωστε, στην ανακοίνωσή τους οι καρεκλοκένταυροι επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, το διασπαστικό υπονομευτικό τους ρόλο στους αγώνες των αγροτών περιορίζοντας το ενδιαφέρον τους σε κάποια προβλήματα λαδιού και εσπεριδοειδών, που θα τα μεταφέρει στο Συμβούλιο Υπουργών ο υπουργός τους Στ. Τζουμάκας. Τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον τους! Κατά τα άλλα θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία... "όσα δε φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

ΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Μαζικές απολύσεις εργαζομένων

Αμεση αγωνιστική απάντηση στην πολιτική μαζικών απολύσεων που ακολουθεί η "πρασινογάλαζη" πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, αποφάσισαν να δώσουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν.

Μπροστά στη νέα απόφαση των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να απολύσουν 65 εργαζομένους και να ανεβάσουν τον αριθμό των απολυμένων στους 77 συνολικά, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες βράδυ γενική συνέλευση. Αποφάσισαν από σήμερα να αγωνιστούν μαζί με τους αγρότες στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ", ώστε από κοινού να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην πολιτική διάλυσης και συρρίκνωσης της ΕΑΣ Καρδίτσας και στην πρακτική των μαζικών απολύσεων των εργαζομένων. Επίσης αποφάσισαν την ερχόμενη Παρασκευή να πραγματοποιήσουν μαχητική συγκέντρωση στην Καρδίτσα και πορεία στη Νομαρχία.

Την απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΑΣ Καρδίτσας να απολύσει 65 εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ενωσης δε συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3, κατήγγειλαν οι δύο σύμβουλοι της ΛΑΕ - "Βιοκαρπέτ", που στη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ καταψήφισαν. Οι δύο σύμβουλοι της ΛΑΕ - "Βιοκαρπέτ" σε κοινή δήλωσή τους τονίζουν: "Ο πρόεδρος της Ενωσης μαζί και οι σύμβουλοι της παράταξής του βιάζονται να προωθήσουν την πολιτική της διάλυσης, γιατί δεν ξέρουν μέχρι πότε θα έχουν το στήριγμα της ΑΔΑΚ. Αδιαφορούν όχι μόνο για την τύχη των απολυμένων, αλλά και για το συμφέρον του αγροτικού κόσμου του νομού από τη διάλυση της Οργάνωσης".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ