Συγκεκριμένα παραδείγματα, που αποδεικνύουν ότι η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Λάρισας, (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, μέρος ΠΑΣΟΚ κ.ά.), συνεχίζει στην ίδια ρότα με την προηγούμενη της ΝΔ και στον πολιτισμό, ανέφεραν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Λαρισαίων.
Οπως τόνισαν, η δημοτική αρχή «θεωρεί τον πολιτισμό εμπόρευμα και μάλιστα ακριβό, ενταγμένο στη συνολικότερη στρατηγική κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ, που ενδιαφέρεται να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους της περιοχής», υπογραμμίζοντας ότι «τη στιγμή που αρνείται να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη στους μαθητές των πολιτιστικών προγραμμάτων, είναι "απλόχερη" με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, σπαταλώντας με ευκολία χιλιάδες ευρώ, όπως έγινε π.χ. με τη διεκδίκηση του θεσμού της "πολιτιστικής πρωτεύουσας" και το Αρχαίο Θέατρο».
Αναφερόμενοι στη λειτουργία των Οργανισμών, επεσήμαναν:
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πενήντα χρόνων από την πρώτη τους δημόσια εκτέλεση στο Θέατρο του Λυκαβηττού, σημαντικοί Ελληνες καλλιτέχνες θα ξαναζωντανέψουν τα «Γράμματα από τη Γερμανία» μέσα από μια σειρά συναυλιών.
Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιούλη, στις 21.00, στο Θέατρο Αττικού Αλσους με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Αφροδίτη Μάνου στα «Γράμματα από τη Γερμανία», καθώς και τους Γιώργο Μεράντζα, Σοφία Παπάζογλου και Βασίλη Κορακάκη σε τραγούδια για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, όπου με προβολές ταινιών και μνήμες γνωστών τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής, καθώς και μικρών κειμένων θα αναπαραχθεί το κλίμα της δεκαετίας του '60 μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του Προσφυγικού.
Βίντεο: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Από παλιότερες εκδηλώσεις της ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ για παιδιά |
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να συμμετάσχουν στις δράσεις που διοργανώνει από 27 Ιούνη μέχρι και 22 Ιούλη.
Μαζί με τα παιδιά, θα αναζητηθούν κρυφές πτυχές της καθημερινότητας στο πλούσιο υλικό της βιβλιοθήκης. Σκοπός είναι τα παιδιά να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν, να ψυχαγωγηθούν και φυσικά να διαβάσουν.
Το πρόγραμμα της πρώτης βδομάδας έχει ως εξής:
Δευτέρα 27 Ιούνη 2016, 10.30 - 12.00 στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και Δευτέρα 28 Ιούνη 2016 και ώρα 10.30 έως 12.00 στο Παράρτημα Φωκαίας: «Ανάπτυξη: μια φάση της ζωής. Με αφορμή το βιβλίο «Το σποράκι ταξιδεύει» του Eric Carle», με τον Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο.
Για παιδιά 4 - 7 ετών. Απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Τετάρτη 29 Ιούνη 2016 και ώρα από 10.30 στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Γνωριμία με τα καινούργια βιβλία της Βιβλιοθήκης. Για όλα τα παιδιά της Βιβλιοθήκης. Δεν απαιτείται προεγγραφή.
Πέμπτη 30 Ιούνη 2016 και ώρα 10.30 έως 12.00 στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και Παρασκευή 1 Ιούλη 2016 και ώρα 10.30 έως 12.00 στο Παράρτημα Φωκαίας, «Ζάλη... πάλη σχημάτων... χρωμάτων. Εικαστικές προσεγγίσεις στα έργα του M.C.Escher», με τον Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο.
Για παιδιά 8 - 12 ετών. Απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2610.226.792.
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.
Το «Μουσικό Εργαστήρι» του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων για 4η συνεχόμενη χρονιά θα παρουσιάσει τη δουλειά του στο «Ρωμαϊκό Ωδείο» της Πάτρας, σήμερα Σάββατο 25 Ιούνη, στις 21.30.
Φέτος, στο πρώτο μέρος της μουσικής παράστασης «Με τη Δύναμη του Λόγου» παρουσιάζονται για πρώτη φορά ανέκδοτα ποιήματα του Πατρινού ποιητή Δ. Καρατζά σε σύνθεση των μελών του Μουσικού Εργαστηρίου Ν. Μπαλή και Η. Λαμπρόπουλου. Το δεύτερο μέρος είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του ποιητή - στιχουργού Κ. Τριπολίτη, όπου και θα τιμηθεί για την προσφορά του στον πολιτισμό.
Τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μ. Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός), το 4ο καλλιτεχνικό φεστιβάλ του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου.
Κάθε χρόνο, ο Σύλλογος επιδιώκει το Φεστιβάλ να είναι όλο και πιο πλούσιο, να φέρει κοντά τους σπουδαστές απ' όλες τις σχολές, να μοιραστούν τις ανησυχίες και την αγάπη τους για την Τέχνη. Ταυτόχρονα, φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς οι σημερινοί σπουδαστές, είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι.
Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες, όπου καλούνται οι σπουδαστές να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας. Τα τρόφιμα θα παραδοθούν στο κέντρο κράτησης προσφύγων στο Σκαραμαγκά, όπου οι σπουδαστές θα διοργανώσουν δραστηριότητες με τα προσφυγόπουλα.