ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
Σελ. /40

Καταπάπτιστοι!

Τα (δικομματικά) παιδία (βιντεο) παίζει...

Ο εκμαυλισμός που αναδεικνύεται ακόμα και μέσα από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης του Βατοπεδίου στέλνει τον «περήφανο χαιρετισμό» του στον ευτελισμό που αποπνέει η δικομματικά και μιντιοκρατικά ποδηγετούμενη διαδικασία «διερεύνησης» του σκανδάλου.

Τα κόμματα που εμπλέκονται - με αποφάσεις και με υπογραφές - στην «αγία ρεμούλα», αφού κατέταξαν στα «δευτερεύοντα» την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αφού πάνε να ξεφύγουν όσον αφορά στην εμπλοκή τους στις «ιερές μπίζνες» βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, αφού δρομολόγησαν να ξεπετάξουν το σκάνδαλο της δυσώδους συναλλαγής ρίχνοντάς το στα «Πάτερ Ημών» της υποκρισίας και στα «Κύριε ελέησον» των διαδικαστικών σοφιστειών, έχουν πλέον επιδοθεί σε ένα αγλάισμα της έννοιας του «κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Τα (δικομματικά) παιδία (βιντεο)παίζει...

Κατέπληξαν το πανελλήνιο με την επιμέλεια που έδειξαν στο να ψάχνουν τα δευτερόλεπτα του βίντεο της υποκλοπής. Αλλά για την κλοπή του δημόσιου πλούτου, για την κλοπή της γης των ακτημόνων, για την κλοπή και των τελευταίων αποθεμάτων σοβαρότητας από τους «Καρχιμάκηδες» και τις «Παπακώστες» της δικομματικής οπερέτας, αγρόν αγοράζουν.

*

Εδώ χάσαμε τη λίμνη, χάσαμε την παραλίμνη, χάσαμε τα κτήματα, χάσαμε τα οικοδομικά φιλέτα, χάσαμε τα ακίνητα, το «φλέγον» γι' αυτούς ζήτημα είναι αν «χάσαμε» και μερικά λεπτά από τα βίντεο με τους «μουσαντένιους» και τους «πενταβρωμίδηδες» που καμώνονται τους πεντακαθαρίδηδες (!)...

Ιδού το «μέγα πρόβλημα»! Το πρόβλημα δεν είναι ότι μια ολόκληρη δημόσια διοίκηση, επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ, βάζει τις υπογραφές της για να λεηλατείται η χώρα. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε το κρατικά επιδοτούμενο χριστεμπόριο ούτε ο κομπραδορισμός που με ή χωρίς ράσα απαλλοτριώνει βουνά, λαγκάδια, παραλίες, λίμνες, δάση και δημόσια γη για λογαριασμό «ημετέρων». Το πρόβλημα, το «μέγα πρόβλημα» πλέον, είναι ποιος έχει υποκλέψει περισσότερες φορές τον άλλον.

Κατά τα λοιπά, και ο ένας και ο άλλος, διατηρούν περίοπτες θέσεις σε ένα σύστημα, κοινωνικό, οικονομικό και κυρίως πολιτικό, που έχει κατακλέψει, καταλεηλατήσει και καταεξευτελίσει τα πάντα σε αυτό τον τόπο.

Ξαναμεγάλωσε η μύτη του αυτού του παιδιού. Κάποιο ψεματάκι θα είπε. Πάλι...
Ξαναμεγάλωσε η μύτη του αυτού του παιδιού. Κάποιο ψεματάκι θα είπε. Πάλι...

«Δε χαρίζεται τίποτα σε κανένα πιστωτικό ίδρυμα» (!), ισχυρίστηκε χτες ο κ. Καραμανλής. Μάλιστα η συγκεκριμένη αποστροφή του απέσπασε τα θυελλώδη χειροκροτήματα των βουλευτών της ΚΟ της ΝΔ. Πρόκειται για όλους αυτούς, δηλαδή, που αύριο θα πάνε στη Βουλή και θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου που χαρίζει 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες...

1873 Στην Ουγγαρία οι δύο πόλεις που βρίσκονται στις όχθες του Δούναβη, η Βούδα και η Πέστη, ενώνονται, για να σχηματίσουν την πρωτεύουσα της χώρας, Βουδαπέστη.

1913 Η Αγγλία και η Γερμανία αποφασίζουν το μοίρασμα, μεταξύ τους, των πορτογαλικών αποικιών ανά τον κόσμο. Ομως, ο παγκόσμιος πόλεμος που ξέσπασε την επόμενη χρονιά άφησε τη συμφωνία ανεκτέλεστη.

1917 Ο Βρετανός στρατηγός Ελ, με 324 τανκ, προσβάλλει τις γραμμές των Γερμανών στη μάχη του Καμπρέ στη Γαλλία, την πρώτη σημαντική μάχη με τανκ. Στο τέλος της, δεν υπήρχαν λάφυρα και οι Βρετανοί έχασαν 43.000 άνδρες.

1970 Η πλειοψηφία των μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τάσσεται υπέρ της εισδοχής της Λαϊκής Κίνας στον Οργανισμό.

1976 Υπογράφεται από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, στη Βέρνη, συμφωνία για «ανακωχή» στο Αιγαίο.

ΠΑΣΟΚ και «ΠΑΣΟΚ»...

«Τ' αλατιού» τους έκανε χτες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο κ. Λαφαζάνης. Ακούς εκεί να προσποιούνται τους «αντινεοφιλελεύθερους». Ποιοι, αυτοί, του ΠΑΣΟΚ, που έσταζε μέλι το στόμα τους για εκείνο τον θατσερίσκο, τον Μπλερ. Αυτά τους είπε ο κ. Λαφαζάνης. Και πολύ σωστά. Μόνο που έχουμε μια απορία:

Πέραν του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Μπλερ «εμπνέει με τη νίκη του προσδοκίες για αλλαγές στο χάρτη της Ευρώπης» και ότι «Μετά τη νίκη των Νέων Εργατικών στη Βρετανία» έρχεται «Νέο τοπίο στην Ευρώπη, πιο ευνοϊκό και για την Ελλάδα», ποιος τα έλεγε; Η «Αυγή δεν τα έλεγε; (και τα έγραφε, στις 4/5/1997).

Τι να υποθέσουμε, λοιπόν, αν όχι ότι, εκτός του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν και εκείνοι που συμπεριφέρονται σαν «ΠΑΣΟΚ»...

Κάλπη(κη) κρίση;

Οι επόμενες εκλογές θα κριθούν με βάση το δίλημμα ποιος θα «κουμαντάρει» τη χώρα στον ωκεανό της παγκόσμιας κρίσης, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Πράγματι αυτό είναι το δίλημμα, σχολίαζαν αργότερα κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη. Και όσον αφορά τις «ικανότητες» των δικομματικών «καπεταναίων», οι επιδόσεις τους σε μια σειρά τομείς, από τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση της ασυδοσίας στην αγορά, μέχρι τις συντάξεις και τους μισθούς πείνας για το λαό, και τις φοροαπαλλαγές και τα αστρονομικά κέρδη, για το κεφάλαιο, αποτελούν επαρκή απάντηση για το πώς σχεδιάζουν την «έξοδο» από την κρίση. Από εκεί και πέρα, με τη χτεσινή - προεκλογικού τύπου - τοποθέτηση του κ. Καραμανλή, μπορεί να μη μάθαμε το πότε (και αν) θα γίνουν οι πρόωρες εκλογές. Μάθαμε, όμως, έναν πιθανό «εθνικό λόγο» που θα επικαλεστούν. Και τι πιο «εθνικό», από μια... διεθνή κρίση;

Το θέμα με τη ΔΕΗ «λύθηκε»! Σιγά μην του πέρναγε του Αθανασόπουλου. Καμία αύξηση στα τιμολόγια. Το εγγυήθηκε ο κ. Φώλιας. Κι άμα πει μια κουβέντα ο Φώλιας, πάει και τέλειωσε! Θυμηθείτε την υπόθεση με το ηλιέλαιο. 'Η εκείνα τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας...

Τέτοια «σαΐνια» στις βιντεοσκοπήσεις και τις μαγνητοφωνήσεις, μόλις τελειώσουν με την εξεταστική οι εν λόγω «κοριοί», δεν κάνουν καμιά αίτηση στον Μάκη για επαγγελματική αποκατάσταση;

«Οχι» στις «νεοφιλελεύθερες εμμονές» (!) διακήρυξε χτες ο κ. Καραμανλής. Τώρα εξηγείται: Το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής», θα οφείλεται, προφανώς, σε κάποια... «αντινεοφιλελεύθερη» εμμονή.

«Θα φύγουμε νύχτα» (!), εκτίμησε τις προάλλες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος. Ποια, ακριβώς, νύχτα, δεν είπε. Αλλά, φυσικά, δεν του διαφεύγει ότι βρισκόμαστε μέσα στο καταχείμωνο. Και το χειμώνα νυχτώνει ...νωρίς.

«Μπάχαλο» χτες η Αθήνα. Αλίμονο σε αυτούς που μποτιλιαρίστηκαν για ώρες, αναζητώντας (μάταια) κάποια οδό διαφυγής από την τρέλα του κυκλοφοριακού. Ο λόγος γνωστός. Εβρεξε. Και ως γνωστόν, όταν βρέχει σε αυτή την πόλη δεν «τσουλάει» τίποτα. «Αυτή είναι η Ελλάδα», που θα 'λεγε και ο κ. Σημίτης. Το χειρότερο, δε, είναι ότι κάποιες επισκέψεις, όπως για παράδειγμα σε συμβολαιογράφους ή σε γραφεία «υψηλών» προσώπων, πρέπει να γίνονται επί παντός καιρού. Αδικο είχε, επομένως, ο ηγούμενος Εφραίμ; Πώς θα τις κατάφερνε όλες αυτές τις μετακινήσεις χωρίς ελικόπτερο...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ