ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Μάη 2009
Σελ. /40

Παραγράφτα

Χαράλαμπε...

Το «νόμιμον και ηθικόν» αλά ΠΑΣΟΚ

Παρακαλούμε την προσοχή σας. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη που παραχώρησε χτες ο Πάγκαλος στον ρ/σ «Φλας» και στους δημοσιογράφους Γ. Κύρτσο και Γ. Σταματόπουλο.

*

Πάγκαλος: «Δηλαδή υπάρχει τώρα η υπόθεση SIEMENS. Η υπόθεση SIEMENS παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις στο μυαλό των συμπολιτών μας. Γιατί δε λέμε εν πάση περιπτώσει τι αδικήματα υπάρχουν ρε παιδιά εδώ; Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; Με βάση το τι αδίκημα είναι αυτό να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη. Και με την ευκαιρία να μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι αδίκημα είναι αυτό, γιατί λίγο - πολύ όλοι έχουμε τσαλαβουτήσει στα νομικά».

Δημοσιογράφος: «Εσείς έχετε καταλήξει»;

Πάγκαλος: «Δηλαδή τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους;».

Δημοσιογράφος: «Το κόμμα έχει αρνηθεί ότι έχουν μπει στα ταμεία του».

Πάγκαλος: «Ασχετο αυτό, είναι άλλο θέμα αυτό, είναι θέμα, πώς να το πούμε, ηθικής και πολιτικής τάξεως. Αλλά τι αδίκημα είναι; Γιατί εδώ μιλάμε για Δικαιοσύνη, έτσι; Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;».

*

Εν ολίγοις: Εδώ τα εκατομμύρια της μίζας «σφυρίζουν» γύρω μας, η «Ζήμενς» φέρεται να έχει «μπουκώσει» από υπουργούς μέχρι κλητήρες του δικομματισμού, πολιτικός παράγοντας που διατέλεσε το «δεξί χέρι» πρώην πρωθυπουργού έχει ομολογήσει ότι πήρε λεφτά από εκείνους που φέρονται να διένειμαν τις μίζες, αλλά η ηγεσία του κόμματος, που ωρύεται υπέρ της διαφάνειας, που τάσσεται τάχα μου κατά των παραγραφών και των κουκουλωμάτων, το ΠΑΣΟΚ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, παίζει το παιχνίδι τού «στρίβειν διά της Δικαιοσύνης», και διατείνεται ότι η καταισχύνη δε συνιστά δα και κάποια ποινικά κολάσιμη πράξη!

*

Επιπροσθέτως, ούτε να ανεβαίνεις στα «κότερα» των μεγαλοεπιχειρηματιών, ούτε να «ενδίδεις στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας», ούτε «οι σύντροφοι που πλουτίσανε», ούτε «η άσκηση του δικαιώματος στην ατομική ευημερία», συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Υπάρχει κανένας νόμος, που να τα απαγορεύει;..

Ουδείς!

Ως εκ τούτου, όλα βαίνουν «υπέροχα»! Τόσο «υπέροχα», όσο ακριβώς τα είχε περιγράψει και ο άλλος: «Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»!

Πίσω από την «κοκορομαχία»

Σε ένα μήνα έχουμε ευρωεκλογές. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσουν την κάλπη με στόχο να διατηρήσουν ή να επανακαταλάβουν την «κουτάλα». Βασικό τους μέλημα, κατά την προεκλογική περίοδο, θα είναι να μη μιλήσουν για την πολιτική τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ομολογούσαν ότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Ετσι θα επιλέξουν την οδό της τεχνητής πόλωσης ώστε να εξαπατήσουν το λαό παριστάνοντας ότι «διαφέρουν» μεταξύ τους.

Ως εκ τούτου, στην πορεία προς την κάλπη, καλό είναι να έχουμε υπόψη δηλώσεις και τοποθετήσεις όπως αυτές που ακολουθούν. Δηλώσεις κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές, καθώς έγιναν σε χρόνο ανύποπτο από στελέχη του δικομματισμού αλλά και από ευρύτερους παράγοντες του αστικού πολιτικού συστήματος και ως εκ τούτου αποτυπώνουν την αλήθεια πίσω από τη δικομματική «κοκορομαχία».

***

«Πρώτα πρώτα ποιες είναι οι διαφορές των δυο κομμάτων, να καταλάβω κι εγώ. Οταν είμαστε όλοι στην Ευρώπη και ακολουθούμε ουσιαστικά την πολιτική της Ευρώπης, όταν στην εξωτερική πολιτική δεν έχουμε διαφορές παρά μόνο σε ό,τι αφορά την τακτική, εγώ τα έχω αναλύσει αυτά κατά καιρούς, γιατί δηλαδή να μη συνεργαστούμε, δεν καταλαβαίνω».

(Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη ΝΕΤ, 21/5/2006)

*

«Αν το ζητήσει ο ελληνικός λαός γιατί να μην είμαστε έτοιμοι; Στη Γερμανία συνεργάστηκε η κυρία Μέρκελ με τον κύριο Σρέντερ. Και σε μας μπορεί να γίνει κάποια στιγμή αυτό. Βέβαια, αν το απαιτεί το συμφέρον του τόπου. Δε θεωρώ άλλωστε ότι έχει εκλείψει το αίσθημα ευθύνης από το ΠΑΣΟΚ».

(Γ. Καλαντζής, πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, στην εφημερίδα «Μακεδονία», 20/5/2007)

*

«...Αποκαλύφθηκε η Νέα Δημοκρατία. Μας κατέθεσε τον χάρτη της καθημερινότητας. Τι μας προτείνει; Ποιο είναι το νέο πρόγραμμά της; Τι καινοτόμο φέρνει; Από τα 25 μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, 21 μέτρα ήδη εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις μας. Ηδη εφαρμόζονται από το ΠΑΣΟΚ, ήδη εφαρμόζονται από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή, τι πρόγραμμα έχει φέρει μετά από 7 χρόνια; Ερχεται να υιοθετήσει δικά μας μέτρα μετά από 8 χρόνια αντιπολίτευσης (...)»!

(Γιώργος Παπανδρέου, περιγράφοντας πόσο μοιάζει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της ΝΔ, προεκλογική ομιλία, Θεσσαλονίκη, 26/2/2004)

*

«Στην εξωτερική πολιτική το μεγάλο ντοσιέ της ΕΕ μας δίνει την ευκαιρία να συμπλεύσουμε (σ.σ.: με τη ΝΔ) σε σειρά θεμάτων. Πώς εγώ θα αρχίσω να βρίζω την Ντόρα διότι κάνει πολιτική επί της οποίας συμφωνώ; (...) Μα τι κριτική να κάνουμε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Να τινάξουμε στον αέρα την άμυνα; Εχω συνεχή επαφή με τον κ. Μεϊμαράκη...».

(Θόδωρος Πάγκαλος, στη ΝΕΤ, 26/4/2007)

*

«Η συμφωνία με τον πολιτικό αντίπαλο δεν ποινικοποιείται εξ ορισμού. Στην εξωτερική πολιτική οι μεγάλοι στόχοι (...) είναι αποδεκτοί από το 90% των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα».

(Αννα Διαμαντοπούλου, στο «Εθνος», 2/5/2007)

*

«...Θα θεωρούσα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού λαού αν με την ψήφο του κατόρθωνε να αναγκάσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν μετεκλογικά».

(Στέφανος Μάνος, στην «Καθημερινή», 22/5/2007)

*

«...Πολιτικά ταμπού φυσικά δεν μπορεί να υπάρξουν αν κάποια στιγμή οι συνθήκες επιβάλλουν τα δυο μεγάλα κόμματα να αναλάβουν από κοινού τις ευθύνες τους».

Πρόκειται για την κατακλείδα άρθρου της εφημερίδας το «Βήμα», διαχρονικά προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ, υπογεγραμμένο από τον εκδότη - διευθυντή της (Στ. Ψυχάρης, «Βήμα της Κυριακής», 27/5/2007).


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου (από τον «Ελεύθερο Τύπο»)

1758. Γεννιέται στην πόλη Αράς της Γαλλίας ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος. Ο διασημότερος ηγέτης της μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης. Υπήρξε από τους συνεπέστερους υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων στις διάφορες περιόδους της Επανάστασης και αμείλικτος εχθρός των υπονομευτών του επαναστατικού καθεστώτος των Ιακωβίνων.

1944. Τμήματα του ΕΛΑΣ έδωσαν σοβαρή μάχη με τους Γερμανούς στον Καράλακκο Θεσσαλίας.

1968. Μεγάλη φοιτητική διαδήλωση στο Παρίσι, ενώ στη λεωφόρο Σεν Μισέλ, κοντά στη Σορβόνη, σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις φοιτητών - αστυνομίας με εκατοντάδες τραυματίες. Το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης κλείνει.

1974. Ο Γερμανός καγκελάριος Βίλι Μπραντ παραιτείται μετά τη σύλληψη του στενού συνεργάτη του με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της ΛΔ Γερμανίας.

1976. Νέες συλλήψεις πραγματοποιούνται στην Ιταλία για συνωμοσία κατά του πολιτεύματος. Οι συνωμότες σχεδίαζαν την απαγωγή του προέδρου Λεόνε και την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας.

1976. Καταστρεπτικός σεισμός πλήττει το Ούντινε της Ιταλίας, με αποτέλεσμα 973 νεκρούς και 100.000 άστεγους.

1979. Πάνω από 60.000 άτομα διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον κατά των πυρηνικών εργοστασίων. Λίγες μέρες πριν είχε γίνει το μεγάλο πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο στο Θρι Αϊλαντς.

1985. Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην αμερικανική πολιτική στη Νικαράγουα, στη συμμετοχή της Ισπανίας στο ΝΑΤΟ και στην προώθηση του προγράμματος «Πόλεμος των Αστρων». Οι διαδηλώσεις γίνονται κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ρ. Ρίγκαν στη Μαδρίτη.

Εχουν απολύτως δίκιο όσοι σημειώνουν ότι το 146 (οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής Παυλίδη) είναι μεγαλύτερο από το 144 (οι βουλευτές που ψήφισαν κατά).

Ομοίως, όμως, και

το 60% που δεν ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι (αποδεδειγμένα) μεγαλύτερο από το 40% με το οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχηματίζουν κυβερνήσεις,

όπως και το 58% είναι (αποδεδειγμένα) μεγαλύτερο από το 42% με το οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκλέγουν νομάρχες και δημάρχους.

Να δείτε που οι φίλοι της... αριθμητικής, πλησιάζοντας προς τις εκλογές κάπως αλλιώς θα μας τα λένε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ