Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το «νόμιμον και ηθικόν» αλά ΠΑΣΟΚ

Παρακαλούμε την προσοχή σας. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη που παραχώρησε χτες ο Πάγκαλος στον ρ/σ «Φλας» και στους δημοσιογράφους Γ. Κύρτσο και Γ. Σταματόπουλο.

*

Πάγκαλος: «Δηλαδή υπάρχει τώρα η υπόθεση SIEMENS. Η υπόθεση SIEMENS παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις στο μυαλό των συμπολιτών μας. Γιατί δε λέμε εν πάση περιπτώσει τι αδικήματα υπάρχουν ρε παιδιά εδώ; Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; Με βάση το τι αδίκημα είναι αυτό να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη. Και με την ευκαιρία να μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι αδίκημα είναι αυτό, γιατί λίγο - πολύ όλοι έχουμε τσαλαβουτήσει στα νομικά».

Δημοσιογράφος: «Εσείς έχετε καταλήξει»;

Πάγκαλος: «Δηλαδή τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους;».

Δημοσιογράφος: «Το κόμμα έχει αρνηθεί ότι έχουν μπει στα ταμεία του».

Πάγκαλος: «Ασχετο αυτό, είναι άλλο θέμα αυτό, είναι θέμα, πώς να το πούμε, ηθικής και πολιτικής τάξεως. Αλλά τι αδίκημα είναι; Γιατί εδώ μιλάμε για Δικαιοσύνη, έτσι; Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;».

*

Εν ολίγοις: Εδώ τα εκατομμύρια της μίζας «σφυρίζουν» γύρω μας, η «Ζήμενς» φέρεται να έχει «μπουκώσει» από υπουργούς μέχρι κλητήρες του δικομματισμού, πολιτικός παράγοντας που διατέλεσε το «δεξί χέρι» πρώην πρωθυπουργού έχει ομολογήσει ότι πήρε λεφτά από εκείνους που φέρονται να διένειμαν τις μίζες, αλλά η ηγεσία του κόμματος, που ωρύεται υπέρ της διαφάνειας, που τάσσεται τάχα μου κατά των παραγραφών και των κουκουλωμάτων, το ΠΑΣΟΚ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, παίζει το παιχνίδι τού «στρίβειν διά της Δικαιοσύνης», και διατείνεται ότι η καταισχύνη δε συνιστά δα και κάποια ποινικά κολάσιμη πράξη!

*

Επιπροσθέτως, ούτε να ανεβαίνεις στα «κότερα» των μεγαλοεπιχειρηματιών, ούτε να «ενδίδεις στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας», ούτε «οι σύντροφοι που πλουτίσανε», ούτε «η άσκηση του δικαιώματος στην ατομική ευημερία», συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Υπάρχει κανένας νόμος, που να τα απαγορεύει;..

Ουδείς!

Ως εκ τούτου, όλα βαίνουν «υπέροχα»! Τόσο «υπέροχα», όσο ακριβώς τα είχε περιγράψει και ο άλλος: «Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ