Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλλιτεχνικό δρώμενο ενάντια στο ΝΑΤΟ

Από την εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποίησε η Κίνηση τον περασμένο Γενάρη, στην οδό Ερμού (Σύνταγμα)
Από την εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποίησε η Κίνηση τον περασμένο Γενάρη, στην οδό Ερμού (Σύνταγμα)
Ολοήμερο αντιιμπεριαλιστικό καλλιτεχνικό δρώμενο ενάντια στο ΝΑΤΟ και στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διοργανώνει η Κίνηση για τη Συσπείρωση των Καλλιτεχνών, το Σάββατο (9/5), από τις 11 π.μ. στο σταθμό του Θησείου.

Οι καλλιτέχνες, με αφορμή τα 60χρονα του ΝΑΤΟ, συμβάλλοντας και αυτοί στην αντιιμπεριαλιστική λαϊκή πάλη θα καταγγείλουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, με επιτόπια ζωγραφική, υπαίθρια έκθεση εικαστικών, θέατρο, μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα στις πλατείες Μοναστηρακίου, Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείου Αθήνας) και τέλος στο Σύνταγμα, όπου θα γίνει συμβολικός πλειστηριασμός των έργων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή του λαού στην εκδήλωση, η Κίνηση σημειώνει πως τα 57 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στη «λυκοσυμμαχία» είναι αρκετά για έναν απολογισμό: Κορέα (ο ελληνικός λαός «πλήρωσε» με 183 νεκρούς, 610 τραυματίες, απώλειες της Αεροπορίας: 12 νεκροί και 4 αεροσκάφη). Κύπρος («η δικτατορία, η τουρκική εισβολή και κατοχή, το 1974, έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ»). Γιουγκοσλαβία («η Ελλάδα αποτέλεσε το 1999 το προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στη θηριωδία ενάντια στη Γιουγκοσλαβία»). Ιράκ («παρούσα η Ελλάδα και στο επόμενο έγκλημα του ΝΑΤΟ, ενάντια στο Ιράκ (...) 5.270 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ με κατεύθυνση το Ιράκ προσγειώθηκαν ή, περνώντας από τον εθνικό εναέριο χώρο μας, έδωσαν αναφορά πορείας στη Σούδα!»). «Κόκκινη προβιά» («η συμφωνία της "Κόκκινης προβιάς" υπογράφηκε στις 25/3/1955 από τον πρωθυπουργό Παπάγο και τον στρατηγό της CΙΑ Τράσκοτ. Πρόσχημα, ο "κομμουνιστικός κίνδυνος". Η παρακρατική ομάδα στην Ελλάδα αποτελούσε, σύμφωνα με το "Σπίγκελ", "μια από τις πιο σκληρές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ"»). Χούντα («ΝΑΤΟ και ΗΠΑ σχεδίασαν και οργάνωσαν το πραξικόπημα»). «Σεπτεμβριανά» («σφαγές Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955, όπου πάλι το ΝΑΤΟ δηλώνει "παρόν" με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζ. Ντάλες, να στέλνει επιστολή στην Αθήνα καλώντας την να μην αντιδράσει και να επιδείξει πνεύμα καλής θέλησης»). Μαδρίτη («τα Ιμια και οι "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο ήρθαν να επικυρωθούν με τη ΝΑΤΟική συμφωνία της Μαδρίτης, το 1997»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ