Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διγλωσσία και σκανδαλολογία...

Πάνω σ' αυτό το δίπτυχο στηρίζει ο Γ. Παπανδρέου την προεκλογική του τακτική

Τη μια μέρα, ο Γ. Παπανδρέου περιγράφει μια πολιτική και ένα σχέδιο διακυβέρνησης που είναι δομημένα πάνω στην εξυπηρέτηση και την ενίσχυση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και την επόμενη μέρα ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ...«σκληρή μάχη απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας σαν μέσο παραπλάνησης του λαού, για ακόμα μια φορά, τη διγλωσσία και ρίχνοντας το βάρος της αντιπολιτευτικής του τακτικής στην όξυνση της δικομματικής αντιπαράθεσης γύρω από τα σκάνδαλα, επιδιώκει να εμφανίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν φορέα μιας «νέας πολιτικής αντίληψης».

Ανεβάζει τους τόνους της σκανδαλολογίας...

Χτες ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στην εισηγητική του ομιλία, αναλώθηκε σε επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη ήττα της κυβέρνησης» την ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή Παυλίδη, αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με τη στάση τους είναι σε πλήρη ομηρία των συμφερόντων, που υπηρετούν». Θέτοντας τους στόχους του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μίλησε για «νίκη στις ευρωεκλογές και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές», ενώ σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά για τις φιλομονοπωλιακές θέσεις του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι «οι εκλογές θα είναι μια σκληρή μάχη απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα»...

Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης γύρω από τα σκάνδαλα, ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ σαν πρεσβευτή της «κάθαρσης». Την ίδια στιγμή που «μαύρο χρήμα» από τη γερμανική πολυεθνική, σύμφωνα με τα στελέχη της, κατέληξε στα ταμεία και των δύο κομμάτων και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει και η ομολογία Τσουκάτου, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε: «Ο κ. Καραμανλής έχασε μεγάλη ευκαιρία να ερευνηθεί η υπόθεση και να τεθούν κανόνες διαφάνειας».

...για να κρύψει τις αντιλαϊκές του θέσεις

Πάντως, χτες, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε με την τοποθέτησή του να συνδέσει τις υποθέσεις των σκανδάλων με την οικονομία, αναφέροντας ότι «η διαφθορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», καθώς, όπως είπε, «το ευρύτερο πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη αντίληψη διακυβέρνησης». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «πλήρη δημοσιονομική αποτυχία για την οποία δεν ευθύνεται κυρίως η διεθνής κρίση, αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση».

Μάλιστα, ο ίδιος προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στη λήψη περιοριστικών μέτρων, κάτι που «είναι ό,τι χειρότερο σε περίοδο ύφεσης», αλλά σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, αν γίνει κυβέρνηση, σημείωσε: «Οποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει τη χώρα στη βαθύτερη κρίση από τη μεταπολίτευση»... Πίσω από το γνωστό «σλόγκαν» του «παραλάβαμε καμένη γη», που χρησιμοποιούν οι εταίροι του δικομματισμού, κρύβονται νέα φορομπηχτικά μέτρα και συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Γ. Παπανδρέου, τόσο χτες, όσο και προχτές, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ημερίδας του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα: «Τι Ευρώπη θέλουμε», ανέφερε ότι «είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει διαφορετική πορεία στον τρόπο διαχείρισης των αναπτυξιακών πόρων» και πρόβαλε το μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αφού αναλώθηκε σε πλήθος ψευδεπίγραφων συνθημάτων και υποσχέσεων περί «εξανθρωπισμού της παγκοσμιοποίησης», «νέας δημοκρατικής διακυβέρνησης», ισχυρίστηκε, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ότι «μια σοσιαλιστική, σοσιαλδημοκρατική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», θα σημάνουν ...«μια προοδευτική στροφή της Ευρώπης».

Αυτή η δήθεν ...προοδευτική στροφή, όμως, όπως ο ίδιος ομολόγησε, θα γίνει βάσει των κανόνων της αγοράς, την οποία όπως υποστήριξε οι «σοσιαλιστές θα την μετατρέψουν σε "υπηρέτη" του πολίτη»!! Συνεχίζοντας να σκορπά αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα, ισχυρίστηκε ότι «θα αναθεωρήσουν το Σύμφωνο σταθερότητας»(!) και ότι θα προσθέσουν «ένα σύμφωνο συμπληρωματικό με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ για μια Ευρώπη Αλληλεγγύης»! Κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό ότι μπορούν να αλλάξουν οι θεμελιακές συνθήκες της ΕΕ χωρίς να θιγούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και να εξασφαλιστεί η ευημερία των λαών, ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να χειραγωγήσει τις λαϊκές συνειδήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι «πρότυπο» του Γ. Παπανδρέου για τη ...«σοσιαλιστική στροφή» που υπόσχεται είναι: «Η προοδευτική ατζέντα που αρχίζει να διαμορφώνει η Αμερική» του Ομπάμα!! Για τέτοια πρόοδο μιλάμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ