Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιμένει «σκληρά» η Τουρκία

Η Αγκυρα υπενθύμισε τις θέσεις της για το Αγαθονήσι και το Κυπριακό

Η Αγκυρα υπενθύμισε χτες στην Αθήνα ότι παραμένει απολύτως αμετακίνητη στις θέσεις της για το Κυπριακό και το Αιγαίο. Το τουρκικό μήνυμα έφτασε στην Αθήνα, μέσω δημοσιεύματος εφημερίδας σχετικά με το Αγαθονήσι, καθώς και της πρώτης επίσκεψης του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

Στο δημοσίευμα της «Τζουμχουριέτ», ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα σε ρεπορτάζ του ασχολήθηκε με το μεγάλο πρόβλημα της «λαθρομετανάστευσης» και το Αγαθονήσι, που, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, είναι σημείο μετεπιβίβασης. Στη συνέχεια του ρεπορτάζ, ωστόσο, η τουρκική εφημερίδα σημειώνει πως το Αγαθονήσι είναι ένα από τα αμφισβητούμενα νησιά του Αιγαίου και πως οι ελληνικές κυβερνήσεις κρυφά και με μεγάλη προσπάθεια έχουν εγκαταστήσει μερικές δεκάδες κατοίκων προκειμένου να επιβληθεί η ελληνική κυριαρχία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας για το Αγαθονήσι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος, έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Οπως γνωρίζετε, κατά πάγια πρακτική, δεν σχολιάζονται επισήμως άρθρα εφημερίδων, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι τόσο προκλητικά και άσχετα με την πραγματικότητα, αποτελώντας κυριολεκτικά μνημεία σκόπιμης παραπληροφόρησης».

Στα Κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Στα Κατεχόμενα της Κύπρου θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Νταβούτογλου θα είναι στα Κατεχόμενα σήμερα, Τετάρτη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τη νέα «κυβέρνηση» του κατοχικού καθεστώτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «πρωθυπουργός» των Κατεχομένων, Ντερβίς Ερογλου, δεν έχει αποκλείσει τη διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό σε περίπτωση που η Βρετανία εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο δικαίωσε Ελληνοκύπριο έναντι οικογένειας Βρετανών για καταπατημένη περιουσία.

Ο «πρωθυπουργός» των Κατεχομένων ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να λυθεί το Κυπριακό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι στους διαδρόμους των δικαστηρίων.

Προσθέτει, επίσης, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι πωλήσεις των περιουσιών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, λέγοντας ότι η ζωή συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει πότε θα λυθεί το Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ