Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Μπαράζ παρελκυστικών ενστάσεων από εμπλεκόμενους

Σε μπαράζ ενστάσεων έχουν επιδοθεί οι εμπλεκόμενοι και οι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς». Μετά την προχτεσινή ένσταση του πρώην στελέχους της «Ζήμενς Ελλάς» Μ. Σταυριανού, χτες πήραν σειρά για ενστάσεις ο Γ. Σκαρπέλης, γενικός διευθυντής του ΟΤΕ το 1998 και ο Χρ. Καραβέλας, οικονομικός διευθυντής της «Ζήμενς» μέχρι το 1998. Τα δύο στελέχη του ΟΤΕ και της «Ζήμενς», που έχουν ήδη κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι στον 4ο ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, εφαρμόζοντας μια παρελκυστική πολιτική, μάλλον προσπαθούν να χρονοτριβίσουν - με κάθε τρόπο - την έρευνα και να κερδίσουν χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν ενστάσεις και από άλλους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της «Ζήμενς».

Ο Χρ. Καραβέλας με αίτησή του ζητάει το διορισμό εμπειρογνώμονα, καθώς ισχυρίζεται ότι η σύμβαση 8002 που υπέγραψε ο ΟΤΕ με τη «Ζήμενς» για την ψηφιοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου ήταν επωφελής για τον Οργανισμό. Επίσης, αναφέρει ότι από τα υπάρχοντα στοιχεία συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο ΟΤΕ δεν μπορούσε να λάβει από άλλο προμηθευτή χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα προϊόντα της «Ζήμενς». Αν οι ισχυρισμοί του Χρ. Καραβέλα αποδείκνυαν ότι ο ΟΤΕ δεν υπέστη οικονομική ζημιά 57.404.918 ευρώ, που αναφέρεται στο κατηγορητήριο, τότε τα αδικήματα από κακουργηματικού χαρακτήρα θα μετατρέπονταν σε πλημμελήματα. Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της «Ζήμενς» ζητάει, επίσης, αντίγραφα της δικογραφίας που δεν του έχουν χορηγηθεί. Με άλλο αίτημα ζητάει την παύση για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, γιατί, όπως ισχυρίζεται, ο ΟΤΕ φέρεται ως ζημιωθείς, ενώ με αίτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ισχυρίζεται ότι η μέχρι τώρα ποινική διαδικασία είναι άκυρη και παράνομη, γιατί στερήθηκε τα δικαιώματά του ως ύποπτου και κατηγορούμενου, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Τέλος, ο επίσης εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Γ. Σκαρπέλης με αίτησή του ζητάει αντίγραφα της δικογραφίας που δεν του έχουν χορηγηθεί, όπως αντίγραφα από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, ενημερωτικά σημειώματα, καταθέσεις μαρτύρων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ