Η εταιρεία έχει κατασκευάσει στο παρελθόν αγωγούς αερίου για την «Gasco» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την αγγλική «British Gas» και τη γερμανική RWE. Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι στα χαλυβουργεία πλήρωσαν πολλαπλώς το μάρμαρο της αναδιάρθρωσης που έκανε ο όμιλος, προσδοκώντας μεγάλες δουλειές όπως αυτή με τον TAP. Θύμα της ίδιας αναδιάρθρωσης έπεσαν και οι εργαζόμενοι στη FULGOR, εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας, που το καλοκαίρι του 2011 εξαγοράστηκε από τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Η εργοδοσία συνέχισε τις απολύσεις που ήταν ήδη σε εξέλιξη, αξιοποιώντας το 5%. Πάνω από 60 έχασαν τη δουλειά τους εκείνο το διάστημα, ενώ απολύσεις έγιναν και στο εργοστάσιο της ΒΕΤ ΑΕ του ίδιου ομίλου. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας, ο όμιλος προχώρησε σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 15%. Είναι φανερό ότι απαλλαγμένος από ζημιογόνες δραστηριότητες και με εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, ο όμιλος είναι έτοιμος να συνεχίσει την κερδοφόρα δράση του, παίρνοντας τη δουλειά με τον ΤΑΡ. To 2012 o ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 234 εκατ. ευρώ από 264 εκατ. ευρώ το 2011 και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 21 εκατ. ευρώ από 18 εκατ. ευρώ το 2011. Είναι και αυτό ένα ακόμα παράδειγμα για το ποιος κερδίζει και το ποιος χάνει από τις επενδύσεις στον καπιταλισμό και την ανάπτυξη που αυτές λένε ότι φέρνουν.
Σε συμφωνία κοινής χρήσης του δικτύου κινητής επικοινωνίας σε ολόκληρη την περιφέρεια και σε ορισμένες αστικές περιοχές κατέληξαν οι εταιρείες «Vodafone» και «Wind», ενέργεια που αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην άγρια διαπάλη των μονοπωλιακών τηλεπικοινωνιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες διανθίζεται με υποσχέσεις περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και έμμεσα οφέλη σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ύψους αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Καταλήγει δε με την επισήμανση ότι η συμφωνία τελεί υπό έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων...
Ολα αυτά βέβαια αποτελούν συνηθισμένες υποσχέσεις που συνοδεύουν κάθε ανάλογη επιχειρηματική συμφωνία, η ουσία ωστόσο του ζητήματος μπορεί να εντοπιστεί μόνο αν η συγκεκριμένη ενέργεια εξεταστεί έχοντας κατά νου ότι οι δύο συγκεκριμένες εταιρείες υπολείπονται σε μερίδιο αγοράς, έναντι του ανταγωνιστή τους, της θυγατρικής της «Deutsche Telekom», «Cosmote». Πρόκειται για ενέργεια δηλαδή που αποσκοπεί καθαρά στη μείωση του λειτουργικού κόστους των δύο εταιρειών μέσω του επιμερισμού των λειτουργικών εξόδων από την καταβολή μισθωμάτων, την κοινή χρήση εξοπλισμού κλπ. Με δεδομένο ότι η βαθιά και διαρκής ύφεση πλήττει και την αγορά τηλεπικοινωνιών - ήδη η τάση αύξησης των νέων συνδέσεων διαδικτύου βαίνει μειούμενη, ενώ έχουμε και καθαρή μείωση στις απλές τηλεφωνικές συνδέσεις πλέον - ανάλογες κινήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε άλλο παρά θα ωφεληθεί, όπως ισχυρίζονται, ο λαός, ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στον κλάδο ή και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.