ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός της Τουρκίας δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει

Τοποθέτηση του Θ. Παφίλη, σε συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Eurokinissi

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ακριβώς για τους ίδιους λόγους που ήταν αντίθετο στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Διότι οι λαοί των χωρών αυτών δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από την ιμπεριαλιστική αυτή ένωση. Τα παραπάνω τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με θέμα την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε εξ αρχής, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής θέσης του Κόμματος: «Οπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, εμείς καταψηφίσαμε την έκθεση Ερλινγκ (σ.σ.: η οποία εξετάζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας) και είμαστε αντίθετοι με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, για τους ίδιους λόγους που ήμαστε αντίθετοι και με την ένταξη της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών. Γιατί θεωρούμε ότι η ΕΕ αποτελεί ένωση του μεγάλου κεφαλαίου, μια ένωση επιθετική, ιμπεριαλιστική και επειδή πιστεύουμε ότι η ένταξη νέων χωρών θα επιδεινώσει τη θέση των εργαζομένων σε αυτές τις χώρες. Και ακριβώς επειδή έχει τέτοιο χαρακτήρα στόχος μας είναι η αποδυνάμωση και η διάλυση αυτής της ΕΕ, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια άλλη Ευρωπαϊκή Ενωση, της ειρήνης, των εργαζομένων και του σοσιαλισμού».

Αθωώνονται η εισβολή και η κατοχή

Ο δεύτερος λόγος, συνέχισε ο ευρωβουλευτής, αφορά στην ίδια την έκθεση Ερλινγκ. Και σημείωσε: «Θεωρούμε ότι η ενταξιακή διαδικασία αλλά και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπως διαρρέουν - γιατί δεν έχουμε και τις οριστικές - δεν αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα ακόμα και με τα ίδια - κατά τη γνώμη μας υποκριτικά - κριτήρια της Κοπεγχάγης». Συγκεκριμένα: «Πρώτο θέμα είναι αυτό της Κύπρου, για το οποίο έχουμε καταθέσει και συγκεκριμένη τροπολογία. Υπάρχει αθώωση της εισβολής και της κατοχής. Δεν αναφέρεται πουθενά η εισβολή και η κατοχή της Κύπρου ούτε στο ψήφισμα Ερλινγκ, ούτε και στις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Δηλαδή, το έγκλημα της εισβολής στην Κύπρο απαλείφεται από τη συζήτηση των εκεί διαδικασιών και γι' αυτό έχουμε καταθέσει τροπολογία με την οποία απαιτούμε να καταγραφεί με σαφήνεια ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ζητούμε την άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων και την επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, απορρίπτοντας το "σχέδιο Ανάν" ως βάση για συζήτηση».

«Το δεύτερο θέμα - συνέχισε ο Θ. Παφίλης - αφορά στα προβλήματα των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, για τα οποία έχουμε καταθέσει επίσης τροπολογία και στα οποία η έκθεση δε δεσμεύεται με σαφήνεια. Το αντίθετο: Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλες διαφορές εκτός από την υφαλοκρηπίδα - κι αυτό είναι αποτέλεσμα του Ελσίνκι, στο οποίο δυστυχώς συμφώνησε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - τις παραπέμπει στο δικαστήριο της Χάγης. Η δική μας άποψη, που ήταν και άποψη όλων των πολιτικών κομμάτων πριν το Ελσίνκι, είναι ότι μοναδική διαφορά που υπάρχει είναι η υφαλοκρηπίδα και που θα πρέπει να επιλυθεί στο δικαστήριο της Χάγης. Κάθε άλλη αναφορά νομιμοποιεί τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, τις "γκρίζες ζώνες" και όλα τα υπόλοιπα».

«Η τρίτη πλευρά αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα. Υπάρχει μια απίστευτη υποκρισία και κοροϊδία απέναντι στο λαό. Αυτά που γράφει η ΕΕ για τις πολιτικές αλλαγές αποτελούν μια πρόκληση, από τη στιγμή που υπάρχουν τα "λευκά κελιά", που "τσακίζονται" οι διαδηλώσεις και ό,τι αντιδράσεις υπάρχουν από μεριάς των εργαζομένων και πολιτικών δυνάμεων στην Τουρκία. Ηδη αντιπροσωπεία μας που επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη μετέφερε την αγανάκτηση που επικρατεί για τις συνεχιζόμενες δολοφονίες. Ενα χαρακτηριστικό περιστατικό: Σκότωσαν πατέρα και το 12χρονο γιο του με το πρόσχημα ότι ήταν τρομοκράτες. Πιστεύουμε ότι ακόμη και με αυτά τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, μπαίνοντας σε μια τέτοια λογική, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Γι' αυτό και στην επόμενη Ολομέλεια θα καταψηφίσουμε και την πρότασή του και φυσικά την απόφαση της Επιτροπής».

«Φοβού τους Δαναούς...»

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στη γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ και για ποιο λόγο δε θα πρέπει να της έχουν οι εργαζόμενοι, οι λαοί της Ευρώπης, καμιά εμπιστοσύνη:

«Μια και μιλάμε για στρατηγικά θέματα, καλό είναι σ' αυτή τη συζήτηση να μην αποσπόμαστε από μια πραγματικότητα και από την πορεία της ΕΕ. Εχουμε μια ΕΕ, η οποία γίνεται όλο και πιο επιθετική, επιδίδεται σε έναν πολιτικό πόλεμο, φτιάχνει νέα επιθετικά στρατεύματα. Στέλνει 7.000 στρατό στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι Γάλλοι έχουν στείλει στρατό στην Αφρική. Μαζί με τις ΗΠΑ σχεδιάζουν νέες επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή με το σχέδιο "Μ. Ανατολή" που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής στην Κωνσταντινούπολη. Εχουμε μια ΕΕ που, στο όνομα του να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία της, συντρίβει όλα τα εργατικά δικαιώματα: Οι συντάξεις φτάνουν στα 67 και 70 χρόνια και πάνε για κατάργηση. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας τσακίζουν όλους τους εργαζόμενους στην Ευρώπη. Η ανεργία και η μερική απασχόληση αυξάνουν. Η Υγεία και η Παιδεία μπαίνουν κυριολεκτικά στον "Προκρούστη" της αγοράς, πουλιούνται σαν εμπόρευμα. Αυτή λοιπόν είναι η πορεία της ΕΕ και σ' αυτή την ΕΕ δεν μπορεί τίποτα να ελπίζει ούτε ο τουρκικός, ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε κανένας λαός της Ευρώπης. Και απαντούμε: "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"».

«Δεν ενδιαφέρουν την ΕΕ τα δημοκρατικά δικαιώματα»

Ο ομιλητής, αναφερόμενος στα δημοκρατικά δικαιώματα, τόνισε: «Δε νοιάζουν την ΕΕ τα δημοκρατικά δικαιώματα, γιατί αν την ένοιαζαν δε θα έφτιαχνε ένα πλαίσιο - το Τάμπερε 2 όπως ονομάστηκε - το οποίο κυριολεκτικά "φακελώνει" από μωρά παιδιά μέχρι τους γέρους που ζουν στην ΕΕ. Δε θα είχαμε μια ΕΕ γεμάτη κάμερες που παρακολουθεί τους πάντες, δε θα χτυπούσε συνδικαλιστικά δικαιώματα και όποιον αντιστέκεται. Αυτό είναι λοιπόν το γενικό πλαίσιο. Και όσοι έχουν την εντύπωση ότι μέσα σ' αυτό το γενικό πλαίσιο, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα βοηθήσει στο να λυθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές, κατά τη γνώμη μας κοιμούνται πάρα πολύ βαθιά».

Θα οξυνθούν οι αντιθέσεις στην περιοχή

«Εμείς θεωρούμε - επισήμανε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ - ότι οι αντιθέσεις που υπάρχουν και που θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Και μάλιστα θα αφορούν και στις διεκδικήσεις στο Αιγαίο και πιθανά θα φέρουν μεγάλη όξυνση της κατάστασης, γιατί: Αναβαθμίζεται η θέση της άρχουσας τάξης της Τουρκίας - και γι' αυτό θέλει να μπει και στην ΕΕ - όμως μεγαλώνει και η θέση της άρχουσας τάξης στη Ρουμανία, και από την άλλη η θέση της ελληνικής άρχουσας τάξης θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Οι ανταγωνισμοί Αμερικανών και Ευρωπαίων θα πάνε πιο μακριά, στην περιοχή του Καυκάσου. Πρόκειται, λοιπόν, για στρατηγικούς λόγους που θέλει να εντάξει η ΕΕ την Τουρκία. Και βλέποντας το τι συμβαίνει σήμερα στην ανθρωπότητα και πώς εκδηλώνονται αυτές οι αντιθέσεις, πολύ φοβούμαστε ότι θα χειροτερέψει πολύ η κατάσταση στο μέλλον».

Το παράδειγμα της Κύπρου

Τέλος, ο ομιλητής σημείωσε: «Και όσοι βέβαια μπορεί να μας κατηγορήσουν για εξαγγελίες, θέτουμε το παράδειγμα της Κύπρου: Λύθηκε μήπως με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το Κυπριακό; Κατά τη γνώμη μας δρομολογείται "βαλκανιοποίηση" και διχοτόμηση της Κύπρου. Υπάρχει και το προηγούμενο των αποφάσεων της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της Βόρειας Κύπρου μέσα από το ευρωπαϊκό ταμείο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, δηλαδή από το ταμείο χρηματοδότησης τρίτων χωρών. Θεωρείται το βόρειο τμήμα σαν μια τρίτη χώρα, κάτι που ανοίγει το δρόμο -κατά τη γνώμη μας - για τη διχοτόμηση και τη "βαλκανιοποίηση" της Κύπρου. Γι' αυτό και εμείς το τονίζουμε και επιμένουμε: Το ζήτημα της Κύπρου είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Είναι σοβαρότατο το να αναγνωρίζεται ως τέτοιο, γι' αυτό και δεν αναγνωρίζεται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο».

«Το "σχέδιο Ανάν" ήταν ένα σχέδιο-έκτρωμα. Τριχοτομούσε την Κύπρο, μακριά από οποιαδήποτε θέση είχαν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αλλά και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Γι' αυτό επανερχόμαστε στη θέση μας, διατυπωμένη με σαφήνεια, για Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία. Μια τέτοια σαφής διατύπωση, τουλάχιστον σ' αυτό το θέμα, θα μπορούσε να μας ικανοποιήσει. Ενα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δεν μπορεί ξαφνικά να νομιμοποιηθούν οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο με τις "γκρίζες ζώνες" και όλα αυτά που επακολούθησαν...».

Οι άλλοι ομιλητές

Ο Γ. Δημητρακόπουλος, ευρωβουλευτής της ΝΔ, είπε ότι η έκθεση Ερλινγκ βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, επειδή οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, να υπάρξουν νέες προσθήκες στην έκθεση, υποστήριξε δε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ο Π. Μπεγλίτης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε το χρονοδιάγραμμα του Ελσίνκι.

Από την πλευρά του ο Δ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, υποστήριξε και αυτός με τη σειρά του την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και ζήτησε στην «ευρωτουρκική ατζέντα» να περιληφθεί το σύνολο των ελληνοτουρκικών διαφορών. Είπε πως σωστή - κατά τον ΣΥΝ - πολιτική είναι η Τουρκία να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ΕΕ και όχι η ...ΕΕ στις τουρκικές δυνατότητες. Λες και αυτό θα «σώσει» τον τουρκικό λαό!

Τέλος, ο Γ. Καρατζαφέρης, ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, διαφώνησε με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, διότι ...δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα. Χαρακτήρισε το αρχικό στάδιο της έκθεσης Ερλινγκ ...σωστό, που, όμως, στη συνέχεια άλλαξε πλήρως...

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
Προς αναζήτηση συμμαχιών

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (της ανταποκρίτριάς μας Αλεξάνδρας ΦΩΤΑΚΗ).-

Υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, τάχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, σε χτεσινή συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, σύμφωνα και με την εκπρόσωπο Τύπου, έθεσε στον Τούρκο πρωθυπουργό το θέμα της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δε θέλησε να αναφερθεί στην αντίδραση Ερντογάν. Οπως έγινε γνωστό, ο Χ. Μ. Μπαρόσο επεσήμανε ότι η Τουρκία θα διαπραγματεύεται και με τις 25 χώρες - μέλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να αποδεχτεί και την Κύπρο. Ωστόσο όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, ζήτησε από την Αγκυρα «μία χειρονομία, απέναντι στην Κύπρο, μέχρι τις 17/12», η απάντηση Ερντογάν, ήταν ότι έκανε ό,τι έπρεπε για την Κύπρο και δεν προτίθεται για καμία άλλη «χειρονομία».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, έλαβε μέρος και στην Τουρκική Πλατφόρμα, που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου παρευρέθησαν και έλαβαν το λόγο, μεταξύ άλλων, ο Ολι Ρέιν, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης και ο πρώην πρόεδρος της ΕΕ, Π. Κοξ. Μια εκδήλωση που θύμιζε περισσότερο προεκλογική συγκέντρωση, με τους ομιλητές να υπεραμύνονται της ένταξης της Τουρκίας, αφού πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και να χαιρετίζουν τις εξαιρετικές της προόδους, όσον αφορά τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Από την πλευρά του ο Ρ. Τ. Ερντογάν, απέφυγε να κάνει άμεση αναφορά στο Κυπριακό, σημειώνοντας μόνο ότι «δεν είναι σωστό ορισμένες χώρες - μέλη της ΕΕ, που δε θέλουν την ένταξη της Τουρκίας, να προβάλλουν σαν εμπόδια, κριτήρια που δεν περιλαμβάνονται σε αυτά της Κοπεγχάγης», αναφερόμενος εμμέσως στο θέμα της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, στην ομιλία του ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για τα «αλματώδη βήματα» που έκανε η Τουρκία, προκειμένου να προσεγγίσει την ΕΕ, τόσο στην πολιτική μεταρρύθμιση, όσο και στον οικονομικό τομέα. Τόνισε τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας του για την ΕΕ, που ενώνει τη Μέση Ανατολή και την Ασία και ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να μη φοβούνται το διαφορετικό που εκπροσωπεί η Τουρκία, αλλά να το αποδεχτούν και να καταλάβουν ότι οι διαφορές σε μια Ενωση δεν είναι μειονέκτημα, αλλά δύναμη...

Τέλος, υπέρ της επίδοσης ξεκάθαρης ημερομηνίας από τους 25 στην Τουρκία, χωρίς ειδικούς όρους, εφόσον πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, τάχθηκε με δηλώσεις του και ο Βέλγος πρωθυπουργός Γ. Φερχόφστατ, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, χτες, στις Βρυξέλλες.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Με γνώμονα τη Συμφωνία του Ελσίνκι

Τη Συμφωνία του Ελσίνκι επανέφερε για μια ακόμα φορά ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να ...δικαιώσει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χτες στην Κωνσταντινούπολη, στη συνέλευση του μεγαλύτερου βιομηχανικού συγκροτήματος της Τουρκίας του ομίλου «Κοτς», μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο Ελσίνκι συμφωνήσαμε ότι η Τουρκία θα πρέπει να λύσει τις διαφορές της με τις γειτονικές χώρες μέχρι το τέλος του 2004, διαφορετικά τα θέματα που παραμένουν θα πρέπει να λυθούν στο Διεθνές Δικαστήριο».

Ουσιαστικά, ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς να διευκρινίζει ότι η μόνη διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι για το θέμα της «υφαλοκρηπίδας», έκανε λόγο για «διαφορές», οι οποίες πρέπει να λυθούν στο Δικαστήριο της Χάγης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε επίσης στην ομιλία του ότι «ήλθε η ώρα που η ΕΕ πρέπει να εξετάσει την πρόοδο στα θέματα αυτά και να εργαστεί με τρόπο που να διευκολύνει την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, δηλώνοντας αρχικά ότι «αν η Τουρκία σκέφτεται σοβαρά να ενταχθεί στην ΕΕ θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως κάθε άλλο μέλος της ΕΕ», αλλά σημειώνοντας παράλληλα: «Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας να επανενώσουμε το νησί, έτσι ώστε και οι δύο κοινότητες, οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα της ένταξης στην ΕΕ».

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε, και τις δηλώσεις που έκανε, με τις οποίες, όπως ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, εξέφρασε «τη δημόσια υποστήριξή του στον αγώνα που κάνουμε για την αλλαγή στάσης από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις δηλώσεις του, ανέφερε: «Για μας τους ορθόδοξους το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι το κέντρο της θρησκείας μας. Κάτι σαν τη Μέκκα για τη μουσουλμανική θρησκεία». Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Τουρκία μόνο να ωφεληθεί έχει από την παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο έδαφός της».

Ανοιξε το ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Δύναμη στον αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό αγώνα», πραγματοποιείται και φέτος μέχρι τις 10 Γενάρη 2005, το ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, που οργανώνει η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ).

Μια μεγάλη ποικιλία όμορφων δώρων περιμένει τους αγωνιστές και φίλους της ειρήνης στο φιλόξενο χώρο των γραφείων της ΠΕΔΥΕ - Θεμιστοκλέους 56, 1ος όροφος.

Το ΠΑΖΑΡΙ της ΠΕΔΥΕ λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωί 9-2 και απόγευμα 6-8.

Συνέλευση ειρήνης στη Ν. Σμύρνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της ειρήνης σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στα γραφεία της (Βρυούλων 14), στις 6.30 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ