Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η μέση δαπάνη των νοικοκυριών για τρόφιμα έχει σταθεροποιηθεί περί το 15% των οικογενειακών προϋπολογισμών, ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών εξακολουθεί να μαγνητίζει το μεγάλο κεφάλαιο, ως ένας από τους κλάδους της μεταποίησης, στον οποίο η επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρεί ότι υπάρχει εξασφαλισμένη κερδοφορία. Ταυτόχρονα, ο κλάδος και ειδικά ορισμένοι από τους υποκλάδους του, προσφέρονται για μελέτη και προβληματισμό, ως περιπτώσεις στις οποίες αντικατοπτρίζονται ανάγλυφα οι εξελίξεις των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής: Εδώ διαγράφονται πιο έντονα - και είναι πιο ορατές - οι διαδικασίες συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων. Το νόημα του...