Σήμερα, σχεδόν το 90% της παραγωγής από ιχθυοκαλλιέργειες πραγματοποιείται στην Ασία. Τελευταία, όμως, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον ιδίως στις ΗΠΑ για ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) τους, που εκτείνεται σχεδόν σε όλους τους ωκεανούς, λόγω των νησιωτικών συμπλεγμάτων που αποτελούν μέρος της αμερικανικής επικράτειας. Γι' αυτό γίνονται και σχετικές επιστημονικές έρευνες, που προσανατολίζονται όχι μόνο στη συμβατική παράκτια ιχθυοκαλλιέργεια, αλλά και στην ιχθυοκαλλιέργεια ανοιχτής θάλασσας, με τους εμπλεκόμενους ερευνητές και επενδυτές να φτάνουν να μιλούν για «μπλε διατροφική επανάσταση». Η ιχθυοκαλλιέργεια μακριά από την ακτή, και ιδιαίτερα η...