Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της εγκληματικής δράσης της

Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι, με αφορμή τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας

Eurokinissi

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας
Κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διοργανώνουν σωματεία και φορείς του Πειραιά σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν από κοινού τα εξής σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας - Παράρτημα Πειραιά, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Παράρτημα Πειραιά Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Παράρτημα Πειραιά, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Περιφέρειας Ν. Αττικής και Περιχώρων, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής - Παράρτημα Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η πρωτοφανής σε αγριότητα εγκληματική πράξη της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της 18ης Σεπτέμβρη 2013, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο μιας συλλογικής, οργανωμένης, καθοδηγούμενης δράσης από κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά όργανα, με αποτέλεσμα τον θάνατο, τους τραυματισμούς, την απόπειρα δολοφονιών και άλλα αδικήματα. Αλλωστε, οι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα λίγες μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησε η ναζιστική συμμορία σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, αναλαμβάνοντας ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης την πιο βρώμικη δουλειά ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών. Δολοφόνησαν το παιδί μιας λαϊκής οικογένειας (ήταν και ο ίδιος μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου, όπως και ο πατέρας του), που κατήγγελλε με τα τραγούδια του τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και καλούσε σε απομόνωση και αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης στις γειτονιές του Πειραιά.

«Ο λαός του Πειραιά δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα δεκάδες εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας», τονίζουν τα σωματεία. Στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν: «Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και η προηγούμενη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μπουν επιτέλους οι εγκληματίες στη φυλακή. Απαιτούμε άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη, τη στιγμή μάλιστα που κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κ.λπ., υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Να απαντήσουν αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής. Να οργανώσουμε συνολικά την πάλη για τη ζωή που μας αξίζει».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει το ΠΑΜΕ. «Απαντάμε στον φασισμό δυναμώνοντας τον αγώνα για το δίκιο του λαού και των εργαζομένων», τονίζει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ