Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΙΑΞ - ΑΕΚ 3-0
Πλήρωσε τις αδυναμίες της

Ο Αγιαξ στο Αμστερνταμ ήταν αυτός που έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό αήττητο σερί της ΑΕΚ (14/14), επικρατώντας με 3-0 για την 1η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Champions League. Παράλληλα, συνεχίστηκε η δυσμενής παράδοση για την «Ενωση», που δεν έχει φύγει ποτέ με τη νίκη από την Ολλανδία. Συνολικά η επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους της πρώτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 12 χρόνια ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Η ελληνική ομάδα, πληρώνοντας τις τις βασικές απουσίες (Λιβάγια, Λόπεζ, Μπακασέτας) και τις αγωνιστικές της αδυναμίες, κατέρρευσε στο δεύτερο 45λεπτο, όταν και δέχτηκε και τα τρία γκολ.

Η «Ενωση» στάθηκε όρθια στο πρώτο μέρος και παρά τη συντριπτική υπεροχή των γηπεδούχων στην κατοχή της μπάλας (68% έναντι 32% στα πρώτα 45') δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Μετά τα πρώτα 25 λεπτά, μάλιστα, η ΑΕΚ ισορρόπησε και «ξεθάρρεψε» επιθετικά, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο, πέρα από δύο φάσεις με τους Σιμόες και Πόνσε.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη. Το γκολ του Ταλιαφίκο με το «καλημέρα» (46') άλλαξε τις ισορροπίες, με τον Αγιαξ να ανεβαίνει ψυχολογικά και αγωνιστικά και να κυριαρχεί στο υπόλοιπο του αγώνα. Στο 58' με τον ίδιο παίκτη έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Μπάρκας έσωσε την εστία του. Τα λάθη όμως της ελληνικής ομάδας ήταν πολλά και ταυτόχρονα η πίεση στην αντίπαλη περιοχή μηδαμινή (0 τελικές στο δεύτερο 45λεπτο), με αποτέλεσμα ο Φαν ντε Μπέεκ στο 77' να κάνει δύο τα γκολ των Ολλανδών και να τελειώσει ουσιαστικά τον αγώνα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε και πάλι ο Ταλιαφίκο στο 90'.

Στις ...συμπληγάδες του Αγιαξ εγκλωβίστηκαν τα όνειρα της ΑΕΚ για θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League

Copyright 2018 The Associated

Στις ...συμπληγάδες του Αγιαξ εγκλωβίστηκαν τα όνειρα της ΑΕΚ για θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League
Αγιαξ: Ονανά, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ζιγιές, Σένε, Εϊτινγκ, Νέρες (77' Ντόλμπεργκ), Χούντελαρ (62' Φαν ντε Μπέεκ), Τάντιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61' Αλέφ), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μπακάκης (70' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Πόνσε (81' Γιακουμάκης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ