Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
Τηλεόραση
«Εμφάνιση» της δεύτερης συνδρομητικής

Την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας της ALPHA Digital Synthesis παρουσίασε και επίσημα χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ομίλου ALPHA, Στάθης Τσοτσορός.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ALPHA, πρόκειται για τη δεύτερη συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα μας, η οποία «χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε από Ελληνες». Ο Στάθης Τσοτσορός στάθηκε ιδιαίτερα στην «ελληνικότητα» του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ALPHA Digital, θέλοντας προφανώς να υπογραμμίσει ότι στην «αντίπαλη» συνδρομητική τηλεόραση, NOVA, τα κεφάλαια ανήκουν κυρίως σε ξένες εταιρίες. Μέτοχοι της ALPHA Digital, μεταξύ άλλων, είναι οι Στάθης Τσοτσορός και Δημήτρης Κοντομηνάς.

Σύμφωνα με τον Στάθη Τσοτσορό, η λειτουργία της συνδρομητικής τηλεόρασης έχει ήδη αρχίσει, αλλά δεν υπάρχουν αποκωδικοποιητές στην αγορά, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα 29 του Οκτώβρη από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και από το Σάββατο 27 του Οκτώβρη από την ίδια τον ALPHA Digital μέσω τηλεφώνου.

Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να γίνει συνδρομητής της ALPHA Digital θα πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, καθώς θα πρέπει να δώσει 155.000 δρχ. για τον πλήρη εξοπλισμό και την εγκατάσταση, 108.000 δρχ. για τον αποκωδικοποιητή, 12.500 δρχ. για την κάρτα συνδρομής και η μηνιαία συνδρομή θα είναι 14.850 δρχ. Δηλαδή, συνολικά θα χρειαστεί σχεδόν 300.000 δρχ.! Ακόμα και αυτοί που είναι κάτοχοι της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, εάν θέλουν να γίνουν συνδρομητές και στην ALPHA, θα πρέπει να αγοράσουν άλλον αποκωδικοποιητή. Για το θέμα αυτό ο Στάθης Τσοτσορός άφησε αιχμές ότι υπεύθυνη είναι η NOVA που δεν προμήθευε με τον αποκωδικοποιητή της ένα ειδικό εξάρτημα ώστε να μπορούν να προστεθούν και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες. Ενώ το μπαλάκι για τη λύση του προβλήματος πέταξε στο υπουργείο Τύπου λέγοντας: «Το υπουργείο Τύπου σε συνεργασία με τον ανταγωνιστή πρέπει να λύσουν το πρόβλημα αφού το υπουργείο προασπίζει τα δικαιώματα του καταναλωτή».

Το πρόγραμμα της πλατφόρμας του ALPHA περιλαμβάνει θεματικά κανάλια. Μεταξύ άλλων τα ALPHA SPORTS 1, ALPHA SPORTS 2, EXTREME CHANNEL, NATIONAL GEOGRAPHIC, AVANTE, ALPHA CINEMA κ.ά.

Οσον αφορά στα αθλητικά προγράμματα, ο τελευταίος «ελεύθερος» ποδοσφαιρικός αγώνας θα προβληθεί την Κυριακή από την τηλεόραση του ALPHA, ενώ από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 5 του Νοέμβρη όλοι οι εντός έδρας αγώνες των μεγάλων ομάδων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ κ.ά.) θα μεταδίδονται από το συνδρομητικό κανάλι του ALPHA. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, στόχος της συνδρομητικής ALPHA είναι να πουληθούν πάνω από 100.000 αποκωδικοποιητές τον πρώτο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ