Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγριος ξυλοδαρμός του 33χρονου και από τους αστυνομικούς λίγο πριν πεθάνει...

Οι σκηνές του επίμαχου βίντεο από τον ξυλοδαρμό του 33χρονου και από αστυνομικούς λίγο πριν ξεψυχήσει
Οι σκηνές του επίμαχου βίντεο από τον ξυλοδαρμό του 33χρονου και από αστυνομικούς λίγο πριν ξεψυχήσει
Ενα νέο ανατριχιαστικό βίντεο - ντοκουμέντο είδε χτες τη δημοσιότητα από την «Εφημερίδα των Συντακτών». Σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος, που έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας, ξυλοκοπήθηκε άγρια και από αστυνομικούς που είχαν πάει στο χώρο να τον συλλάβουν, αφού προηγουμένως είχε δεχτεί τα χτυπήματα από τον κοσμηματοπώλη και έναν ακόμα καταστηματάρχη που έχει συλληφθεί. Οπως αποκαλύπτεται στο βίντεο, οι αστυνομικοί ξυλοκοπούν τον 33χρονο τη στιγμή που εκείνος είναι αναίσθητος και δεν μπορεί να αντιδράσει ούτε στο ελάχιστο!

Η διάρκεια του βίντεο είναι 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα φρίκης και βίας και έχει καταγραφεί από αυτόπτη μάρτυρα. Στις εικόνες, σύμφωνα με την εφημερίδα, εμφανίζονται περίπου 8 αστυνομικοί που έχουν πέσει από πάνω του ώστε να τον συλλάβουν και ένας κρατάει γκλομπ. Ηδη, από το πέμπτο δευτερόλεπτο ένας αστυνομικός κρατάει με «γυμνά» χέρια ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο πιθανότατα είναι το μαχαίρι το οποίο λέγεται ότι κρατούσε ο 33χρονος.

«Βαλ' του χειροπέδες», ακούγεται ο ένας από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια «το χέρι, τράβα του το χέρι». Ο ένας από τους αστυνομικούς, μάλιστα, ακούγεται να λέει: «Ελα γ... τον αντίθεό σου»... Δευτερόλεπτα αργότερα, χωρίς κανέναν λόγο, ένας από τους αστυνομικούς πλησιάζει και τον πατάει στο λαιμό. Ακολουθεί ένας δεύτερος, ο οποίος πλησιάζει και κλοτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο. Στο τέλος οι αστυνομικοί σέρνουν τον 33χρονο πάνω στο πεζοδρόμιο. Κηλίδες με αίμα μένουν πίσω από το κεφάλι του Ζακ...

Να υπενθυμίσουμε ότι η δικηγόρος της οικογένειας, Αννυ Παπαρρούσου, είχε τονίσει ότι ο τρόπος που ενήργησε η Αστυνομία δεν είναι σύννομος και ζητούσε να γίνει ΕΔΕ. Μάλιστα, χτες, μετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ανέφερε ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών συνιστά κακούργημα, «είναι βασανισμός και τιμωρείται σαν κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα». Πρόσθεσε επίσης ότι θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Με εντολή της υπ. Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη, μετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών κατά του Ζακ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε προκαταρκτική έρευνα που θα αξιολογήσει «συνολικά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών» και θα εξετάσει «εάν έπραξαν τα νόμιμα ή ξεπέρασαν τα όρια που προβλέπονται από τους κανονισμούς».

Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο δεύτερος κατηγορούμενος, καταστηματάρχης και αυτός της Ομόνοιας και φίλος του κοσμηματοπώλη. Στο πρώτο βίντεο - ντοκουμέντο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου κλωτσάει το θύμα στο κεφάλι. Σύμφωνα με όσα έχουν δει τη δημοσιότητα, είναι στέλεχος του ακροδεξιού χώρου. Το όνομά του φιγουράρει στον κατάλογο με τους συντονιστές της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο». Εκεί εμφανίζεται ως «συντονιστής Ανατολικής Αττικής» της οργάνωσης. Αλλωστε, σε σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας στις 8.2.2015 μιλάει με την ιδιότητα του εκπροσώπου του «Πατριωτικού Μετώπου».

Τέλος, σχετική συνέντευξη είδε τη δημοσιότητα από αυτόπτη μάρτυρα που παρενέβη και σταμάτησε τους δύο καταστηματάρχες της Κάνιγγος, που κλωτσούσαν με μανία τον Ζακ Κωστόπουλο. «Το παιδί προσπαθεί να βγει κι εκεί πέρα αρχίζει η κλωτσοπατινάδα, που εγώ σοκαρίστηκα τελείως, και τα 'χασα για λίγο. Και με το που βλέπω ότι συνεχίζεται η κλωτσοπατινάδα, πήγα μπροστά και όρμηξα, "ρε παιδιά τι έγινε, τον έπιασες, τον γ...σες". Πετάγεται ο ιδιοκτήτης, μου λέει "κι εμένα με γ...σε". Του λέω "ποιος είσαι εσύ;". Κι εκεί πέρα μου λέει, "ο ιδιοκτήτης". Tου λέω: "Ωραία, τόνε γ...σες κι εσύ, μέσα στο αίμα είναι... κάτω. Πεσμένος. Θα τόνε σκοτώσεις; Πάτε καλά, είσαστε ζώα; Φύγετε από δω!"». Ο Φ.Κ. εξιστορεί τα γεγονότα εκείνης της μέρας, υπογραμμίζοντας πως ήταν τρομακτικό ότι ο κόσμος απλά καθόταν και κοιτούσε, ενώ εξέφρασε την άποψη πως τα χτυπήματα ήταν δολοφονικά.

Επίσης, σύμφωνα και με νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, ο 33χρονος δεν μπήκε στο κατάστημα για να ληστέψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ