Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Πριν από δύο βδομάδες ολοκληρώθηκαν τα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα για νέους και νέες κάτω των 20 ετών, που φέτος διοργανώθηκαν στην Τουρκία. Στην «ανοιχτή» κατηγορία νικητής αναδείχθηκε ο Ιρανός Π. Μαγκσούντλου με το εντυπωσιακό σκορ 9,5/11 (!) και ακολούθησαν οι Αμπ. Πουράνικ (Ινδία), Σ. Λομπάνοβ (Ρωσία) και Αντ. Εσιπένκο (Ρωσία). Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Γιάννη Καλογερή της ΕΣ Θεσσαλονίκης, ο οποίος σημείωσε 5,5 βαθμούς και τερμάτισε 79ος. Στην κατηγορία των νέων γυναικών, η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων, Σταυρούλα Τσολακίδου (σκακίστρια του ΣΟ Καβάλας και μέλος της εθνικής ομάδας) ήταν Νο 1 στην αρχική κατάταξη. Μετά το τέλος του τουρνουά βρέθηκε στην 5η θέση με 8 βαθμούς, ενώ πρωταθλήτρια ήταν η Αλ. Μαλτσέβσκαγια από τη Ρωσία με 8,5 βαθμούς και 2η η Γκ. Τοκιριόνοβα από το Ουζμπεκιστάν, επίσης με 8,5 β.
  • Την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη, οι μυημένοι αλλά και οι αρχάριοι στο καλλιτεχνικό σκάκι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη λύση προβλημάτων στο 2ο Κύπελλο «Ζάππας». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Πρέβεζα, Σύρο, Σάμο, Δράμα, Ικαρία και Χαλκίδα με ώρα έναρξης 11.00. Θα δοθούν δώδεκα προβλήματα, από τα οποία τα έξι θα είναι επιπέδου διεθνών διαγωνισμών, ενώ τα υπόλοιπα έξι θα απευθύνονται σε πιο άπειρους λύτες. Πληροφορίες Δ. Σκυριανόγλου τηλ. 6973039006.
  • Ο Ραφαήλ Αγγελής μάς έστειλε το παρακάτω ενημερωτικό κείμενο και τον ευχαριστούμε: «Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το 42ο παγκόσμιο πρωτάθλημα λύσης σκακιστικών προβλημάτων (WSCS), όπου έλαβαν μέρος πέντε Ελληνες σκακιστές. Οι Νίκος Σιδηρόπουλος, Παναγιώτης Κονιδάρης, Νίκος Μενδρινός αγωνίστηκαν στην εθνική ομάδα, ο Ανδρέας Παπασταυρόπουλος στην κατηγορία senior και ο Ευθύμιος-Ραφαήλ Αγγελής στην κατηγορία junior. Παγκόσμιος πρωταθλητής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά ο Πολωνός Piotr Murdzia. Πρώτη χώρα βγήκε η Πολωνία με διαφορά 0,25 μονάδων από τη Ρωσία, ενώ η Ελλάδα κατετάγη 10η».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ