Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προβλήματα στέγασης και υποδομών σε σχολεία

Προβλήματα στέγασης και άλλων υποδομών συνεχίζουν να ταλανίζουν πολλά σχολεία της χώρας, προκαλώντας φόβους, ανησυχία και αγανάκτηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, που για 10 χρόνια στεγάζεται αποκλειστικά σε κοντέινερ! Ακατάλληλα κτίρια, έλλειψη χώρου εκδηλώσεων, αθλητικών χώρων, στεγασμένου προαυλίου, είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές και τα οποία υπονομεύουν τη μορφωτική διαδικασία. Οι γονείς, με την εκπροσώπηση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και της Ενωσης Γονέων, έκαναν πριν από κάποιες μέρες παράσταση διαμαρτυρίας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πήραν όμως καμία συγκεκριμένη απάντηση ή δέσμευση για λύση από τη δημοτική αρχή.

Η πτώση δύο πλαστικών πάνελ από τη στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού, την περασμένη βδομάδα, έφερε στην επιφάνεια και άλλα κτιριακά προβλήματα σε σχολεία της περιοχής Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Τέτοιες περιπτώσεις είναι το 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, που στεγάζεται σε ένα κτίριο 40 και πλέον χρόνων, με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, το 12ο Νηπιαγωγείο Καματερού, που στεγάζεται σε κοντέινερ στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού, το πρόβλημα στεγανότητας στη στέγη του γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου Καματερού, το τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Καματερού που πλέον θα στεγάζεται σε μια πρώην καφετέρια, την παλαιότητα του κτιρίου όπου στεγάζονται το 5ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων...

Γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται επίσης για το 30ό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, όπου το γήπεδο μπάσκετ δεν έχει... μπασκέτες! Πάγια τακτική του σχολείου είναι οι μπασκέτες να αφαιρούνται το καλοκαίρι - με τη δικαιολογία να μη γίνονται πόλος έλξης για εξωσχολικούς - και να επανατοποθετούνται με το άνοιγμα της χρονιάς, ωστόσο φέτος κλείσαμε τον πρώτο μήνα του σχολικού έτους και τα παιδιά ακόμη δεν έχουν παίξει μπάσκετ στο μάθημα της Γυμναστικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ