Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς της Βόρειας Εύβοιας

Σε μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης μπροστά στις επείγουσες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών στη Βόρεια Εύβοια που επλήγη από τις πλημμύρες, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας και η Ενωση Τεχνιτών Οικοδομών Χαλκίδας και περιχώρωνκαλούν όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής να συγκεντρώσουν άμεσα μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, προκειμένου να παραδοθούν στον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου και να διανεμηθούν όπου υπάρχει ανάγκη.

Η συγκέντρωση του νερού θα γίνει στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας (Φριζή 10), σήμερα (8 π.μ.- 11 π.μ. και 5 μ.μ. - 7 μ.μ.) και αύριο (8 π.μ. - 11 π.μ.).

Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση για να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης της υδροδότησης με πόσιμο νερό της πληγείσας περιοχής, καθώς εδώ και πέντε μέρες δεν έχει λυθεί το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι των παραπάνω σωματείων κατά τη διάρκεια περιοδειών τους διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα όλο το μέγεθος της καταστροφής, επισημαίνοντας γι' αυτήν ότι «πατάει στις τεράστιες ελλείψεις που έχει χρόνια τώρα η περιοχή σε υποδομές, σε αντιπλημμυρικά μέτρα. Ακόμα και μετά τις μεγάλες φωτιές που έπληξαν πριν δυο χρόνια τη Βόρεια Εύβοια - και παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις - ακόμα δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να περιορίσουν τις συνέπειες της έντονης βροχόπτωσης, να προστατέψουν τις ζωές και το βιος των ανθρώπων. Τα πέρα - δώθε κλιμακίων της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων προσπαθούν να καθησυχάσουν ότι θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση των ζημιών, τη στιγμή που πέντε μέρες μετά τις καταστροφές υπάρχουν επείγουσες ανάγκες σε στοιχειώδη για την επιβίωση».

Με φόντο τα παραπάνω, τα εργατικά σωματεία απαιτούν να συναντηθούν σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φ. Σπανό, προκειμένου να καταθέσουν τα μέτρα που απαιτούνται άμεσα για την ανακούφιση των πληγέντων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Τα σωματεία θα εστιάσουν στην άμεση υλοποίηση μέτρων - όπως αυτά προκύπτουν απ' τις αυτοψίες που έκαναν στο πλαίσιο των περιοδειών - για δρόμους και αγροτικό δίκτυο, για άμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, όπως και αποκατάστασης της υδροδότησης και σχολικής στέγης. Παράλληλα, ζητούν την άμεση καταβολή αποζημιώσεων «προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες οι άνθρωποι της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ