Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Ζωγραφικής περιπλανήσεις
Εργο του Π. Μπερεδήμα
Εργο του Π. Μπερεδήμα
  • Εκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Μπερεδήμα, εγκαινιάζεται στις 30/10 (7.30 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα). Η καλοκαιρινή ζωή στα Δωδεκάνησα είναι το γενικό θέμα των έργων, τα οποία χωρίζονται σε δύο ενότητες. Η πρώτη είναι ακουαρέλες και λάδια από τη Ρόδο και τη Χαλκιδική, ενώ η δεύτερη αφορά ζωγραφική εργαστηρίου. Πρόκειται για έργα σε μεγαλύτερες διαστάσεις, που θεματολογικά αναφέρονται στην ανθρώπινη, κυρίως γυναικεία, μορφή στο φως του μεσημεριού, αποπειρώνται, όμως, και να σχολιάσουν πλαστικά, τόσο τις παραδοσιακές τεχνικές του λαδιού, όσο και τη σύγχρονη χρήση τους. Θα διαρκέσει έως 17/11.
  • Την ίδια μέρα, εγκαινιάζεται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7) έκθεση έργων του Τάκη Πουλόπουλου. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί φωτογραφικές πόζες από ανθρώπινες φιγούρες, γεμίζοντάς τες με εικόνες από μια πόλη. Διάρκεια έως 23/11.
  • Εγκαινιάζεται στις 5 Νοεμβρίου (8 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Συγκρότημα «ARTOWER AGORA» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία), έκθεση ζωγραφικής του Χέρμαν Μπλάουτ με τίτλο «Πολιτείες». Κεντρικό στοιχείο όλων των έργων είναι οι κύβοι, το γνωστό παιδικό παιχνίδι που αποτελείται από πολύχρωμα αρχιτεκτονικά μέλη, τα οποία με την κατάλληλη τοποθέτηση μπορούν να δημιουργούν οικοδομήματα ανάλογα με τη φαντασία ή την επιδεξιότητα του κατασκευαστή τους. Διάρκεια έως 26/11.
  • Εκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Νάκου, φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, πάρκο Ελευθερίας). Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ