Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Ονειρα σε «κρυστάλλινες νύχτες»

Σκηνή από τις μαγικές «Κρυστάλλινες νύχτες» της Τόνιας Μαρκετάκη
Σκηνή από τις μαγικές «Κρυστάλλινες νύχτες» της Τόνιας Μαρκετάκη
Στη μαγεία που μπορεί να μας προσφέρουν οι «Κρυστάλλινες νύχτες» της Τόνιας Μαρκετάκη, αλλά και στις ιστορίες νεότερων και παλιότερων ηρώων μπορούμε να χαθούμε αυτό το Σαββατοκύριακο μέσα από τη μικρή οθόνη.

«Κρυστάλλινες νύχτες», σκηνοθεσία Τόνια Μαρκετάκη.

Μια Γερμανίδα σύγχρονη μάγισσα ερωτεύεται ένα νεαρό Εβραίο, αλλά όταν αυτός προσπαθεί να ξεφύγει από την κυριαρχία της και την αποκρούει εκείνη αυτοκτονεί για να επανέλθει στη ζωή μέσα από το σώμα ενός κοριτσιού. Το σενάριο είναι της Τόνιας Μαρκετάκη και της Μαλβίνας Κάραλη. Πρόκειται για μια ταινία με σπάνια ευαισθησία και ένα λυρικό και γεμάτο ερωτικό πάθος ύφος, που την ανεβάζουν πολύ ψηλά. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σεναριακά κενά. Η ταινία έχει διακριθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου πήρε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου καθώς και το βραβείο Φωτογραφίας και Ενδυματολογίας. Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Βάλεϊ, Φρανσουά Ντελέβ, Τάνια Τρύπη, Γιώργος Μιχαηλίδης (Σάββατο, ΝΕΤ, 00.15).

«Οριακές διαπραγματεύσεις», σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι.

Ενας διαπραγματευτής ομήρων της αστυνομίας του Σικάγο, κατηγορείται άδικα για το φόνο ενός συναδέλφου του. Προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του πιάνει όμηρο το διευθυντή της αστυνομίας, και ζητά τη μεσολάβηση ενός αναγνωρισμένου διαπραγματευτή. Ο παραλογισμός και η διαφθορά που επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας και πώς κάποιος από «ήρωας» μετατρέπεται σε «εχθρό» από τη μια στιγμή στην άλλη και το αντίστροφο. Πολύ καλές οι ερμηνείες των Σάμιουελ Τζάκσον και Κέβιν Σπέισι στους ρόλους των διαπραγματευτών. Πρωταγωνιστεί ακόμα οΤζ. Τ. Γουόλς (Κυριακή, ΜΕGΑ, 21.00).

«Ο 13ος πολεμιστής», σκηνοθεσία Τζον Μακ Τίρναν.

922 μ.Χ. Ενας Αραβας ποιητής διώκεται από τη χώρα του γιατί αγάπησε λάθος γυναίκα, τη γυναίκα του χαλίφη. Στην περιπλάνησή του γνωρίζει μια ομάδα Βίκινγκς και αναγκάζεται να τους συνοδέψει στο μακρινό Βορρά, υπακούοντας σε ένα χρησμό. Ο χρησμός μιλά για τον 13ο πολεμιστή που δε θα είναι Βίκινγκ και που μαζί μια ομάδα Βόρειων μαχητών πρέπει να σώσει ένα χωριό από μια άγνωστη απειλή. Ενα σκοτεινό παραμύθι που βασίζεται στο μύθο του «Μπέογουλφ». Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Βλαντιμίρ Κούλιτς, Ντένις Στόρχοϊ, Ντάνιελ Σάουθερν, Ομάρ Σαρίφ (Κυριακή, ΑΝΤ1, 22.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ