Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Οκτώβρη

Αυξάνονται τα καλέσματα σωματείων προς τους εργαζόμενους για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τετάρτη 17 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα με κύριο αίτημα να κλείσει το hot spot στο νησί και να μην ανοίξει άλλο αλλά και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων.

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν χτες ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου. Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνουν:

«Το τελευταίο "διάγγελμα" του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία νέου, μεγαλύτερου hot spot στο νησί (χωρίς να αποκαλύπτουν πού θα γίνει), κλείνοντας το υπάρχον, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους. Είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία μιας άλλης... Μόριας και στο νησί μας. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δυστυχώς φεύγουν από τις εστίες τους κυνηγημένοι είτε από τις βόμβες είτε από τη φτώχεια. Δεν θέλουν να μείνουν εδώ αλλά η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και την Τουρκία τούς φυλακίζουν στο νησί μας και στα άλλα νησιά του Αιγαίου σε άθλιες συνθήκες (...) Απαιτούμε εδώ και τώρα να κλείσει το hot spot οριστικά και αμετάκλητα και να μην ανοίξει άλλο (...) Καλούμε τους εργαζόμενους την οργή τους να τη διοχετεύσουν στον αγώνα να κλείσει το hot spot, να μην ανοίξει άλλο και στον απεγκλωβισμό των προσφύγων. Να δείξουν ανυπακοή στις απαράδεκτες συμφωνίες κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ