Σάββατο 13 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 14 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Δραστηριότητα Κομματικών Οργανώσεων

Το Σάββατο 13/10, στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων, η ΚΟΒ Σέκλιζας Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική εκδήλωση - αφιέρωμα στα 100 χρόνια του Κόμματος. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Τέγος, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Την Κυριακή 14/10:

-- Η ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου καλεί στις 11.30 π.μ. σε εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος στην πλατεία Τεφελίου του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, με τίτλο «Οι αγώνες των κομμουνιστών και του λαού στα Αστερούσια την ηρωική δεκαετία 1940 - 1949: Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε!». Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 11 π.μ., η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές την περίοδο Δεκέμβρη 1947 - Σεπτέμβρη 1949, στο χώρο του μνημείου στο Καζανάκι, στον Βόλο. Στη φετινή εκδήλωση θα ανακοινωθούν η ανακατασκευή του μνημείου και η δημιουργία ενός νέου. Λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το δημαρχείο Βόλου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή (στάσεις αστικού): Ιάσονος, Κ. Καρτάλη, Αναλήψεως, Παγασών, Αναπαύσεως, Λ. Καζανάκι.

-- Η ΤΕ Κέρκυρας πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές στο νησάκι Λαζαρέτο. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. από το λιμάνι.

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΒΕΤΛΑΝΣ στη Νάουσα (δίπλα από το νοσοκομείο), η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσουν ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Θωμάς Π. Τσουκαλάς, χειρουργός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ., η ΤΕ Πειραιά πραγματοποιεί εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στη Νίκαια (Θηβών 243). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιώργο Καλαμαρά, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, μουσικό πρόγραμμα από συγκροτήματα Ελλήνων και μεταναστών, δραστηριότητες για τα παιδιά, έκθεση κ.ά.

Την Κυριακή 21 Οκτώβρη:

-- Η ΤΕ Περιστερίου Αττικής διοργανώνει εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Τριάδας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση με θέμα τη δουλειά του ΚΚΕ στους μετανάστες στην 100χρονη πορεία του και μουσικό αφιέρωμα από ινδικό συγκρότημα.

-- Στις 11 π.μ., η ΤΕ Θάσου διοργανώνει εκδήλωση στο «ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ» στον Λιμένα, με θέμα «Αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσουν: Παναγιώτης Στεφανίδης, δασολόγος - γεωλόγος, καθηγητής ΑΠΘ, διευθυντής Εργαστηρίου Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων του ΑΠΘ, με θέμα «Τα αίτια της πλημμυρογένεσης του ελλαδικού χώρου», και ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση».

-- Στις 11 π.μ., Η ΤΕ Εβρου διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορνοφωλιάς εκδήλωση με θέμα «Ενας αιώνας ΚΚΕ. Η Κομματική Οργάνωση Κορνοφωλιάς πρωτοπόρος αιμοδότης του Κόμματος». Θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ