Σάββατο 13 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 14 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE
«Καμπάνα» μείον 3 βαθμών στην ΑΕΚ

Σοκ προκάλεσε στην ΑΕΚ η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, την Παρασκευή, για τα επεισόδια των οπαδών της με την αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η «Ενωση» τιμωρήθηκε με αφαίρεση 3 βαθμών, δύο αγωνιστικές χωρίς οπαδούς και πρόστιμο 73.250 ευρώ. Οι «κιτρινόμαυροι» κατέθεσαν έφεση ενώ από πλευράς ΠΑΕ έγινε λόγος για σκανδαλώδη απόφαση και ποινή «εξόντωσης». Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές για την πρόσφατη και σαφώς μικρότερη τιμωρία (πρόστιμο 15.000 ευρώ) του ΠΑΟΚ για αντίστοιχα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας πριν από το ντέρμπι με τον Αρη στην Τούμπα για το Κύπελλο. Με τα νέα δεδομένα η ΑΕΚ έχει πλέον 10 βαθμούς και πέφτει στην 6η θέση της βαθμολογίας (6 βαθμούς λιγότερους από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο).

ΒASKET LEAGUE
Ντέρμπι «Δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ο αγώνας στην Πάτρα ανάμεσα σε Προμηθέα και Περιστέρι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη 2η αγωνιστική της Basket League. Στα αξιοσημείωτα και η δοκιμασία του Παναθηναϊκού στο Αλεξάνδρειο, όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται, ενώ ιδιαιτερότητες χαρακτηρίζουν και τις αναμετρήσεις σε Λήμνο και Χολαργό.

Στο ΟΑΚΑ, οι δύο ομάδες που αναμένεται να παλέψουν για την 3η θέση, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στον απόηχο των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων μεσοβδόμαδα, δίνουν το πρώτο τους «ραντεβού». Προερχόμενοι από αντίθετα αποτελέσματα στην πρεμιέρα (ήττα ΑΕΚ, νίκη ΠΑΟΚ), θέλουν τη νίκη τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο και για να αποκτήσουν ψυχολογικό αβαντάζ έναντι ενός βασικού αντιπάλου.

Στην Πάτρα ο Προμηθέας με τον «αέρα» του ευρωπαϊκού του ντεμπούτου, στο Champions League, και μετά το σημαντικό «διπλό» στη Ρόδο, υποδέχεται το νεοφώτιστο αλλά ιδιαίτερα φιλόδοξο Περιστέρι, που ξεκίνησε εντυπωσιακά, με νίκη επί της ΑΕΚ.

Τους πρώτους τους εντός έδρας αγώνες στη μεγάλη κατηγορία δίνουν ο νεοφώτιστος Χολαργός και ο νεοσύστατος Ηφαιστος Λήμνου (πρώην ΓΣΛ Φάρος), φιλοξενώντας Κολοσσό Ρόδου και Πανιώνιο αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 13/10: Ηφαιστος - Πανιώνιος (16.45 - ΕΡΤ, παράλληλη μετάδοση), Ρέθυμνο - Λαύριο (16.45 - ΕΡΤ, π/μ) Χολαργός - Κολοσσός (16.45 - ΕΡΤ, π/μ), Προμηθέας - Περιστέρι (16.45 - ΕΡΤ, π/μ), ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (17.00 - Cosmote Sport 4), Αρης - Παναθηναϊκός (18.00 - ΕΡΤ2).

Κυριακή 14/10: Κύμη - Ολυμπιακός (19.00 - ΕΡΤ2).

ΠΟΛΟ
Ωρα πρεμιέρας για την Α1 ανδρών

Με τον νταμπλούχο της περσινής περιόδου Ολυμπιακό να αποτελεί και φέτος το απόλυτο φαβορί, ξεκινά η νέα σεζόν της Α1 πόλο ανδρών, η 33η από καταβολής Α1. Βασικός αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» αναμένεται να είναι και φέτος η Βουλιαγμένη, ενώ στην είσοδο στα πλέι οφ στοχεύουν ο ΠΑΟΚ, ο ακόμα πιο έμπειρος Υδραϊκός και η ανανεωμένη Γλυφάδα. Την παραμονή τους στην κατηγορία θα διεκδικήσουν οι νεοφώτιστοι Περιστέρι και Ομιλος Φίλων Θαλάσσης (ΟΦΘ).

Οσον αφορά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Ποσειδώνειο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Βουλιαγμένη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (Σάββατο 13/10): ΠΑΟΚ - Βουλιαγμένη (14.00 - ΕΡΤ2), Χίος - Εθνικός (16.00), Υδραϊκός - ΟΦΘ (16.00), Χανιά - Παλαιό Φάληρο (16.00), Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης (16.30), Περιστέρι - Γλυφάδα (19.00).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ο λόγος στους πρωτοπόρους της Premier

Τον πρώτο λόγο έχουν οι δυο «συγκάτοικοι» στην κορυφή της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που για την 4η αγωνιστική της Premier χάντμπολ ανδρών υποδέχονται Πυλαία και Αερωπό Εδεσσας αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο 13/10: ΠΑΟΚ - Πυλαία (17.00), ΧΑΝΘ - Δούκας (18.00). Κυριακή 14/10: ΑΕΚ - Αερωπός (17.00 - ΕΡΤ3). Τετάρτη 17/10: Ολυμπιακός - Φοίβος Συκεών (17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ