Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΠΟΘΑ
Δεν θα επιτρέψουμε την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου νοθείας

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», σχετικά με τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος) στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα τον ορισμό ημερομηνίας για το 23ο συνέδριό της. Η ΔΑΣ αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί η «Ενωτική Κίνηση Θεάματος - Ακροάματος» (πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) και στόχο έχει την επ' αόριστον αναβολή του συνεδρίου.

Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Αρχικά αποφάσισαν να επισπεύσουν την ημερομηνία του συνεδρίου για τις 8 Οκτώβρη 2018 (νωρίτερα κατά ένα μήνα). Στην πορεία, προσπαθώντας να αλλοιώσουν το συσχετισμό ώστε να συνεχίσουν άνετα τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, έφεραν στο ΔΣ την εγγραφή του σωματείου "Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ". Στην ένστασή μας, η πλειοψηφία αυθαίρετα αποφάσισε να αναβληθεί το συνέδριο για να ελεγχθούν τάχα τα πρακτικά των αρχαιρεσιών με δικηγόρο.

Αμεσα, 23 νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για το 23ο συνέδριο της ΠΟΘΑ εναντιωθήκαμε στην απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ για αναβολή του συνεδρίου και ζητήσαμε να γίνει το συνέδριο στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Η απάντηση ήταν μια νέα ανακοίνωση, όπου επικαλούνται αόριστα παρατυπίες ή και παραβάσεις του καταστατικού της ΠΟΘΑ και του συνδικαλιστικού νόμου από μεριάς σωματείων και αντιπροσώπων, θέλοντας να ρίξουν την ευθύνη της αναβολής στις ενστάσεις της ΔΑΣ.

Μετά από αίτημα 4 συμβούλων για έκτακτη συνεδρίαση με θέματα "Ορισμός ημερομηνίας συνεδρίου και έλεγχος στοιχείων σωματείων για χορήγηση καρτών συνέδρων (νομιμοποίηση αντιπροσώπων)", έκαναν ΔΣ (Δευτέρα 15/10) και η στάση τους επιβεβαιώνει τις αρχικές μας υποψίες ότι δεν θέλουν να κάνουν συνέδριο παρά μόνο όταν εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Συνεχίζοντας τη λογική του "αποφασίζω και διατάζω", αφού έχουν καταργήσει κάθε διαδικασία της Ομοσπονδίας, ανακοινώνουν ότι αποφασίσαμε διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου των πρακτικών αρχαιρεσιών με δικηγόρο, όταν η παράταξή μας δεν αποδέχεται καν αυτήν τη διαδικασία (σημείωση: Υπάρχουν δύο μόνο παρατάξεις).

Επικαλούνται ότι θα ζητήσουν τη νομική υποστήριξη της ΓΣΕΕ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η ΓΣΕΕ είναι εξειδικευμένη στη δημιουργία νόθων αντιπροσώπων (βλ. καταγγελίες σε Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Εργατικό Κέντρο Κατερίνης κ.λπ.) ενόψει του συνεδρίου της το Μάρτη του 2019.

Εμείς, αντίθετα, υποστηρίξαμε αυτό που λέει το καταστατικό της Ομοσπονδίας μας (άρθρο 12 - παρ. 5): "Το ΔΣ της ΠΟΘΑ ελέγχει τα στοιχεία και αν βρεθούν εντάξει τότε χορηγεί στον αντιπρόσωπο δελτίο συμμετοχής (κάρτα συνέδρου) στη Γενική Συνέλευση"».

Και καταλήγει:

«Δεν θα αφήσουμε να οριστεί η ημερομηνία του συνεδρίου με βάση τη διαμόρφωση του ευνοϊκότερου συσχετισμού για τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Δεν θα επιτρέψουμε την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου νοθείας.

Κάνουμε κάλεσμα σ' όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, που στήριξαν ή που σκέφτονται να στηρίξουν τη σημερινή πλειοψηφία, απευθυνόμενοι στην τιμιότητά τους, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα, να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και νοθείες.

Σεβόμενοι τους εργαζόμενους που μας έχουν εκλέξει, παλεύουμε για ένα συνέδριο που θα αποτυπώσει δημοκρατικά τον πραγματικό συσχετισμό.

Που θα συζητήσει για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και θα ενώσει τους εργαζόμενους του κλάδου με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, που παλεύει και δεν τα διπλώνει, δεν συμβιβάζεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ