Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στάσεις εργασίας αύριο των εργαζομένων στο Μετρό

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (έναρξη βάρδιας έως 9 π.μ. και 11 μ.μ. έως λήξη βάρδιας) πραγματοποιεί αύριο το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για τα οξυμένα προβλήματα στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά συντήρησης συρμών και εγκαταστάσεων, η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, η ταλαιπωρία επιβατικού κοινού με τεράστιες ουρές και αναμονές, οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που έχει απομείνει κ.ά.

Την κινητοποίηση στηρίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι «έχουν συσσωρευτεί χρόνια από την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τα προβλήματα στα μέσα μεταφοράς έχουν αντανάκλαση τόσο στους εργαζόμενους στην αστική συγκοινωνία όσο και στους επιβάτες (...) Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στην αστική συγκοινωνία, που αποτελεί κοινό αγώνα για όλους τους εργαζόμενους της Αττικής».

Τα αιτήματα - στόχοι πάλης που προβάλλει το ΠΑΜΕ είναι: Κρατική, φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αμεση απόσυρση της τροπολογίας που ιδιωτικοποιεί την αστική συγκοινωνία. Κρατική επιχορήγηση για τις ανάγκες επισκευής του στόλου (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, τρένα). Ανανέωση του γερασμένου στόλου. Μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων. Εξω οι εργολάβοι από την αστική συγκοινωνία. Επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου σε όλο το νομό Αττικής. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση κατά 50% της τιμής των εισιτηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ