Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Ν' αυξηθεί ο αριθμός των συχνοτήτων

Την αύξηση του αριθμού των συχνοτήτων για χορήγηση τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας ζητά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, άδειες εθνικής εμβέλειας μπορούν να δοθούν σε έξι τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το ΕΣΡ και ειδικότερα το Κλιμάκιο Ραδιοτηλεοπτικών αδειών ήδη έχει ανοίξει τους φακέλους των 10 υποψηφίων τηλεοπτικών σταθμών για άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Το ΕΣΡ στη συνεδρίαση της 18ης Οκτώβρη αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό Τύπου τη διεύρυνση του αριθμού των συχνοτήτων. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης στις 23 Οκτώβρη, ημέρα της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού, απέστειλε προς τον μέχρι τότε υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα σχετικό έγγραφο. Ο Β. Λαμπρίδης ενημερώνει τον αρμόδιο υπουργό πως το ΕΣΡ στη συνεδρίαση της 18/10 «δέχτηκε κατά πλειοψηφία εισήγηση του αναπληρωματικού μέλους Ν. Κουλούρη να παρακληθεί ο υπουργός Τύπου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για τη διεύρυνση του αριθμού συχνοτήτων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας».

Η πρόταση για αύξηση του αριθμού των συχνοτήτων στηρίχτηκε μεταξύ άλλων στο ότι ήδη από τη λειτουργία των δέκα σταθμών που εκπέμπουν πανελλαδικά δεν παρατηρούνται φαινόμενα παρεμβολών. Το ΕΣΡ από την άλλη πλευρά δεν επιθυμεί, όπως φαίνεται, να επαναληφθεί και στην περίπτωση των τηλεοπτικών σταθμών το «παιχνίδι» που επικράτησε με τις ραδιοφωνικές συχνότητες του Νομού Αττικής. Παιχνίδι που κάθε φορά άλλαζε τον αριθμό των συχνοτήτων, οι οποίες τελικά από 20 έγιναν 35. Το ΕΣΡ ζητά ουσιαστικά από τον υπουργό Τύπου και από τον υπουργό Μεταφορών να δοθούν, εάν υπάρχουν, από τώρα περισσότερες συχνότητες, προκειμένου να χορηγηθούν άδειες σε περισσότερους από έξι τηλεοπτικούς σταθμούς. Αλλωστε, όπως, συνέβη και στο θέμα των ραδιοφωνικών αδειών, οι διαφόρου είδους πιέσεις έχουν ξεκινήσει.

Οι 10 τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για χορήγηση αδειών πανελλαδικής εμβέλειας είναι οι: MEGA, ANTENNA, STAR, ALPHA (πρώην SKY), ALTER (πρώην «Κανάλι 29»), «902 TV», TEMPO (πρώην NEW), SEVEN, «Μακεδονία TV» και «Τηλε-Αστυ» (πρώην «Tele City»).

To αίτημα του ΕΣΡ για αύξηση του αριθμού των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας, βρίσκεται πλέον στα χέρια του νέου υπουργού Τύπου, Χρήστου Πρωτόπαππα. Αίτημα, όμως, που έχει άμεση σχέση με το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο είναι αρμόδιο για τον αριθμό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ