Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση κόντρα στις ρατσιστικές «φωνές»

Περιοδεία στο νησί πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα η Διαμάντω Μανωλάκου

Από την παρουσία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου
Από την παρουσία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου
Περιοδεία στη Χίο πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε επίσκεψη σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Αναδείχθηκαν αρκετά ζητήματα και η Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε πως τα προβλήματα των σχολείων και νηπιαγωγείων θα αναδειχθούν και με Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή. Μάλιστα, μερικά από αυτά τα ζητήματα έθιξε και στην ομιλία της στη διάρκεια προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Προσφυγικό, που έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις αιτίες του διπλού εγκλωβισμού των προσφύγων στο νησί και στα οξυμένα προβλήματα των προσφύγων και των κατοίκων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι», αλλά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ανέπτυξε, τέλος, τη θέση του ΚΚΕ για κλείσιμο όλων των hot spots, τη μεταφορά και κατάθεση αιτημάτων όλων των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη συνέχεια να μετακινούνται στις χώρες προορισμού τους.

Με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσας στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει: «Απροκάλυπτα ο κ. Βίτσας διαβεβαίωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (σ.σ.17/10) ότι ούτε το hot spot πρόκειται να κλείσει στο νησί, ούτε οι πρόσφυγες να σταματήσουν να έρχονται. Μάλιστα, με θράσος δήλωσε ανοικτά ότι ο ίδιος συμφώνησε να αυξηθεί το νούμερο των προσφύγων στη ΒΙΑΛ κατά παράβαση των "ορίων".

Παρουσιάζοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο περίπου ως "φυσικό φαινόμενο", απέκρυψε ή και απέκρουσε ανοικτά κάθε αναφορά ότι η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και όσων κυβέρνησαν έως τώρα και συνεπώς σε "μαγνήτη" πιθανών επιθέσεων.

Καταδικάζουμε τον ξενοφοβικό και ρατσιστικό χαρακτηρισμό περί "λαθρομεταναστών" του δημοτικού συμβούλου Τσάκου, με το ψηφοδέλτιο του κ. Βουρνού. Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο κ. Βουρνούς έχουν τεράστια ευθύνη. Καταδικάζουμε τη φραστική επίθεση στον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", γιατί ύψωσε το ανάστημά του μαζί με δυνάμεις από τα Σωματεία και φορείς, ενάντια στον ξενοφοβικό και ρατσιστικό λόγο.

Αποδεικνύεται και πάλι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει επάξια το έργο των προκατόχων της. Ο λαός μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα μόνο με τη δική του οργάνωση και πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Μπορεί και πρέπει να ορθώσει τείχος, με το ΚΚΕ, απέναντι σε όσους προσπαθούν να σπείρουν το μίσος, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο. Τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, που σπέρνουν το θάνατο και αναπαράγουν την προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ