Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ

Βήμα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης αποτελεί για το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής η απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Νοέμβρη. Με περιοδείες, εξορμήσεις, συνελεύσεις και παρεμβάσεις το κλαδικό Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία προετοιμάζουν την επιτυχία της.

Ξεχωριστό σταθμό στη δραστηριότητα του Συνδικάτου αποτελεί η κινητοποίηση που οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου έχει ζητήσει συνάντηση με την υπουργό, και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου θα καταθέσει το σχέδιο της κλαδικής ΣΣΕ.

Η κατάληξη της κινητοποίησης στον ΣΕΒ έχει παράλληλα και το χαρακτήρα της καταγγελίας της απόλυσης εργαζομένου από τη «Unisystem», εταιρεία που ανήκει στον πρόεδρό του. Το ΣΕΤΗΠ έχει ήδη προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρεία, καταγγέλλοντας τον εκδικητικό χαρακτήρα της απόλυσης πρωτοπόρου εργαζόμενου, η οποία συνδέεται με την προσπάθεια της εταιρείας να καταργήσει το 8ωρο και να επεκτείνει το ωράριο των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας αλλά και της σημερινής κινητοποίησης, το Συνδικάτο προχώρησε την περασμένη Τρίτη σε σύσκεψη με πρωτοβάθμια σωματεία. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τα Σωματεία στις επιχειρήσεις «Forthnet - Netmed», «Vodafone» - «360 connect» και άλλες θυγατρικές του ομίλου, «Wind», καθώς και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων από Σωματεία του ΟΤΕ και από το Σωματείο «Cyta».

Το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης που έχει υπερψηφίσει η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, αποτελεί το πρώτο σχέδιο Σύμβασης που διαμορφώνεται για τον κλάδο. Οπως υπογραμμίστηκε και στη σύσκεψη, το σχέδιο αποτελεί εργαλείο που μπορεί να δώσει ώθηση στη δράση του ΣΕΤΗΠ και των επιχειρησιακών σωματείων.

Στην κατεύθυνση αυτή, προσπάθεια να επεξεργαστεί πρόταση για Συλλογική Σύμβαση έχει κάνει το Σωματείο Εργαζομένων σε «Forthnet - Netmed». Το επόμενο διάστημα σχεδιάζει περιοδείες σε όλα τα κτίρια της επιχείρησης και Γενική Συνέλευση. Στη συζήτηση για την απεργία, το Σωματείο αναδεικνύει ιδιαίτερα την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, καθώς το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνονται διαδικασίες και σενάρια γύρω από την πώληση της εταιρείας.

Στόχο να συζητήσει πλατιά με τους εργαζόμενους το σχέδιο της Σύμβασης μπροστά στην απεργία θέτει και το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone» - «360 connect» και λοιπές θυγατρικές. Το Σωματείο, ενισχυμένο μετά τις αρχαιρεσίες του, δίνει επίσης συνέχεια στην πάλη ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να μετατρέψει τις ατομικές συμβάσεις από 8ωρες σε 9ωρες.

Σε Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στη «Wind» την Τετάρτη 31/10. Με παρακαταθήκη την απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσε πρόσφατα ενάντια στις απολύσεις, το Σωματείο σχεδιάζει τη συμμετοχή του στην απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Στον ΟΤΕ οι Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ αναδεικνύουν την ανάγκη κλαδικής Σύμβασης, κόντρα στο ψηφιδωτό των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων που έχει διαμορφωθεί. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη σύσκεψη, ακόμα και σε τμήματα με 30 εργαζόμενους καταγράφονται επτά - οχτώ διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και η εντατικοποίηση, ειδικά στα τμήματα των τεχνικών που καλούνται να δουλέψουν επτά μέρες τη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ