Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποστολές της ΚΝΕ σε Ρωσία και Συρία

Για τη Μόσχα αναχώρησε ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, εκπροσωπώντας την Οργάνωση σε εκδηλώσεις που γίνονται το διάστημα 27-29-29 Οκτώβρη για τα 100 χρόνια της Πανενωσιακής Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας, της γνωστής ως Κομσομόλ, που συμπληρώνονται στις 29 Οκτώβρη.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Λενινιστική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας (Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρώσικης Ομοσπονδίας) και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκθέσεις αρχειακού υλικού από τη δράση της Κομσομόλ, επισκέψεις σε μέρη μεγάλης σημασίας για την Οκτωβριανή Επανάσταση, επετειακές συναυλίες και σεμινάρια.

Στο Διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Η 100ήεπέτειος της Λενινιστικής Κομσομόλ και το διεθνές νεολαιίστικο κομμουνιστικό κίνημα. Η ιστορία και οι σημερινές προκλήσεις», οι διεθνείς προσκεκλημένοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους.

Επίσης, τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη 2018 αντιπροσωπεία της ΚΝΕ μεταβαίνει στη Συρία. Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και τον Ραχίμ Σίχα, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της Οργάνωσης, θα έχει συναντήσεις και θα λάβει μέρος σε δραστηριότητες που διοργανώνουν η Συριακή Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς και η Γενική Ενωση Φοιτητών Συρίας. Η επίσκεψη της ΚΝΕ στη Συρία - η πρώτη που πραγματοποιείται μέσα στα χρόνια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του πολέμου ενάντια στο λαό της χώρας - γίνεται στο πλαίσιο αποστολής αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Αποτελεί πρωτοβουλία έκφρασης αλληλεγγύης στη νεολαία και το λαό της Συρίας, που μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και εκατομμύρια πρόσφυγες, και καταδίκης της επέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ καθώς και της συμμετοχής των ελληνικών κυβερνήσεων στο έγκλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ