Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα στοιχεία στην «υπόθεση Κασόγκι»

ΑΓΚΥΡΑ.--

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν βδομάδες πριν από τη δολοφονία του Σαουδάραβα αρθρογράφου της «Ουάσιγκτον Ποστ», Τζαμάλ Κασόγκι, για το σχέδιο εξολόθρευσής του από Σαουδάραβες πράκτορες, που φέρεται πως το είχαν καταστρώσει επειδή ήθελε να αποκαλύψει «πληροφορίες για τη χρήση χημικών όπλων στην Υεμένη από τη Σαουδική Αραβία». Αυτό υποστηρίζει χτεσινό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Daily Express», που επικαλείται πηγές στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες GCHQ, με τη σημείωση πως την εξόντωση του Κασόγκι είχε διατάξει «μέλος της βασιλικής οικογένειας», που αρχικά ήθελε τη σύλληψή του και τη μεταφορά του στη Σαουδική Αραβία «για ανάκριση».

Αυτά ενώ χτες έφθασε στην Κωνσταντινούπολη ο Σαουδάραβας εισαγγελέας Σαούντ αλ Μοτζέμπ, που προΐσταται στην έρευνα για το φόνο του Κασόγκι, με στόχο να συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους που συμμετέχουν στις έρευνες για τη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης. Ο Μοτζέμπ είχε δηλώσει πριν από μια βδομάδα ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος, αναιρώντας την προηγούμενη εκδοχή, κατά την οποία ο θάνατος του Κασόγκι οφειλόταν σε «ατύχημα».

Τούρκοι εισαγγελείς προετοιμάζουν αιτήματα έκδοσης 18 Σαουδαράβων που θεωρούν ύποπτους για τη δολοφονία και οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ