Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Τανγκό» η ΑΕΚ, «φρένο» στον Ατρόμητο

Η ευρεία νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Αρη και το στραβοπάτημα του Ατρόμητου στη Νέα Σμύρνη ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην 8η αγωνιστική της Super League. Στους κερδισμένους συγκαταλέγεται η Ξάνθη, που μπήκε σε τροχιά Ευρώπης, ενώ ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του ουραγό Απόλλωνα. Βαθιά «ανάσα» πήρε η Λαμία με τη νίκη της επί του Λεβαδειακού.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ ανεβάζοντας ρυθμούς στο β' ημίχρονο επικράτησε 4-0 του Αρη (Μπογέ 5', Πόνσε 56', 62', Λιβάγια 72'). Κορυφαίοι για την «Ενωση» ήταν οι δύο Αργεντίνοι, Πόνσε και Μπογέ (ο δεύτερος ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς, αλλά μετά το 20λεπτο ο Αρης ήταν καλύτερος και έχασε ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στην επανάληψη η ΑΕΚ κυριάρχησε πλήρως, την ώρα που φιλοξενούμενοι έδειξαν «πελαγωμένοι» αμυντικά.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός γλίτωσε τη νέα «γκέλα», με αντίπαλο τον ουραγό αλλά αξιόμαχο Απόλλωνα Σμύρνης, μόλις ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90', χάρη σε γκολ του νεαρού Μάνου, ο οποίος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή του Μαρτίνς. Μέχρι τότε οι «ερυθρόλευκοι», απόντων των δύο βασικών τους φορ λόγω τραυματισμών (Γκερέρο, Χασάν), αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην τελική προσπάθεια. Ο Απόλλων διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάση πριν το γκολ, όταν κόπηκε αντεπίθεσή του ως οφσάιντ.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Ατρόμητος διατήρησε μεν το αήττητο, αλλά όχι χωρίς απώλειες, φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με τον γηπεδούχο Πανιώνιο, σε ένα χορταστικό ματς, με τα τελευταία λεπτά να είναι συναρπαστικά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές (Κόρμπος 30', Μασούρας 87'), ωστόσο οι Περιστεριώτες κατάφεραν να επανέλθουν και στις δύο περιπτώσεις (Κουλούρης 35', Μπανανά 94').

  • Αλλα αποτελέσματα: ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-0, Λαμία - Λεβαδειακός 3-2, Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1, Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1.

Η βαθμολογία: Ατρόμητος 20, ΠΑΟΚ 19, ΑΕΚ 16, Ολυμπιακός 16, Ξάνθη 15, Παναθηναϊκός 13, Παναιτωλικός 12, Αρης 12, Λαμία 9, Πανιώνιος 8, ΑΕΛ 7, ΟΦΗ 6, ΠΑΣ Γιάννινα 6, Αστέρας Τρίπολης 5, Λεβαδειακός 3, Απόλλων Σμύρνης 0.

  • Δεν συμπεριλαμβάνεται ο χτεσινός αγώνας ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.
  • Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ έχει -2 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός -6 και η ΑΕΚ -3.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ