Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίσκεψη αντιπροσωπειών από Εργατικά Κέντρα της Γαλλίας

Από τη συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ...
Από τη συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ...
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χτες η επίσκεψη που πραγματοποιούν στη χώρα μας αντιπροσωπείες Εργατικών Κέντρων από τη Γαλλία, ύστερα από πρόσκληση του ΠΑΜΕ.

Οι αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Μασσαλίας (Union Departementale CGT 13 des Bouches du Rhone) και Βαλ Ντε Μαρν Παρισιού (Union Departementale UD CGT 94 du Val de Marne) χτες το πρωί επισκέφτηκαν την Καισαριανή, όπου τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Ηλία Σταμέλο. Οι αντιπροσωπείες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο των 200 εκτελεσμένων, καθώς και στο μνημείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Ακολούθησε συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, κατά την οποία συζητήθηκε η κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στις δύο χώρες αλλά και στην Ευρώπη.

Επίσης, οι αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων επισκέφτηκαν τα γραφεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, όπου είχαν συνάντηση με τον ΓΓ της ΠΣΟ, Γ. Μαυρίκο.

Σήμερα οι αντιπροσωπείες θα μεταβούν στην Πάτρα, όπου αναμένεται να έχουν συναντήσεις με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, τον δήμαρχο και άλλους φορείς της πόλης.

Η επίσκεψη των Γάλλων συνδικαλιστών στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί αύριο, Πέμπτη στην Αθήνα, όπου και θα συναντηθούν με σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων.


...και την επίσκεψη στο μνημείο της ΠΣΟ στην Καισαριανή
...και την επίσκεψη στο μνημείο της ΠΣΟ στην Καισαριανή

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ