Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
Ξεκίνησε δυναμικά τη νέα καλλιτεχνική χρονιά

Από «Το φάντασμα του Κάντερβιλ»
Από «Το φάντασμα του Κάντερβιλ»
Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξεκίνησε δυναμικά τη νέα θεατρική περίοδο 2018 - 2019, με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση αλλά και την προσέγγιση ενός νέου θεατρικού κοινού. Ηδη, από τις 16 Οκτώβρη το έργο της Παιδικής Σκηνής σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Οσκαρ Ουάιλντ, σε διασκευή της Αντρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη, παίζεται με μεγάλη επιτυχία καθημερινά για τα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Μια παράσταση που μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία ανιδιοτελώς.

Ξεκίνησαν επίσης οι πρόβες για τις δύο επόμενες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ. Η πρώτη είναι η «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά, που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου από τις 21 Δεκέμβρη. Η υπόθεση του έργου αφορά μια νέα και ανυπότακτη κοπέλα, που ταράζει την ήσυχη ζωή ενός μικρού χωριού. Αρχικά με την παράξενη συμπεριφορά της και μετά με την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης που διατηρεί με έναν νέο. Τα δυο παιδιά ανήκουνε σε δυο οικογένειες που τις χωρίζει ένα παλιό μίσος. Η τραγωδία δεν αργεί να ξεσπάσει...

Η δεύτερη είναι το έργο «ΜΑΜ» του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία Χρήστου Σρέπκου. Το Αρμα Θέσπιδος συνεχίζει τη σπουδαία δουλειά του, παρουσιάζοντας παραστάσεις σε γειτονιές, σχολεία και φυλακές, σε απομακρυσμένες περιοχές και σε γειτονικούς νομούς. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Θέατρο «Απόλλων» στις 23 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ