Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μουρσελάς Νίκος
Μουρσελάς Νίκος
ΦΩΤΟ 11

Σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα - από το 1991 μέχρι τις μέρες μας - «έφυγαν» από τη ζωή μα είναι πάντα κοντά μας, στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, σε κάθε πτυχή της δράσης του Κόμματος, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον όμιλο εταιρειών ΟΤΕ. Ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του αρετές και ικανότητες, συνέβαλαν στην υπόθεση του αγώνα, στη σκληρή ταξική πάλη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Σήμερα, τα πράγματα στον όμιλο εταιρειών ΟΤΕ, στον κλάδο γενικότερα φέρνουν τη βαριά σφραγίδα του λυσσαλέου κυνηγητού του κέρδους, δείχνουν τι σημαίνει και τι είναι στην ουσία ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής στις τηλεπικοινωνίες. Ολα υπογραμμίζουν την ανάγκη της συσπείρωσης με την πολιτική του ΚΚΕ, την ανάγκη για ένα δυνατό ΚΚΕ με Οργανώσεις παντού, σε κάθε εταιρεία. Το αγωνιστικό σθένος των συντρόφων και συναγωνιστών είναι παράδειγμα και πηγή δύναμης σε παλιούς και νέους αγωνιστές.

Στη μνήμη των συντρόφων και συναγωνιστών μας: ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑ, ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΜΟΥΡΣΕΛΑ ΝΙΚΟΥ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΠΛΑΪΤΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΠΟΥΛΗ ΚΩΣΤΑ, ΡΗΓΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΑΡΙΓΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΒΟΥΛΑΣ, ΤΣΟΜΠΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ, στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής - οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, προσφέρουμε το συνολικό ποσό των 460 ευρώ.

Βασιλόπουλος Δημήτρης, Δαλέζιος Παναγιώτης, Καβαλέρος Παντελής, Κούρτη Ρούλα, Μπούκουρης Ανδριανός, Οικονόμου Γιώργος, Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, Παντελή Αθανασία, Ρουτζούνη Ευανθία, Σαρρής Μπάμπης, Σιτζάνης Νίκος, Τσουκαλάς Παναγιώτης, Ψαρολογάκης Γιώργος

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων και συναγωνιστών ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΑΡΙΓΛΕΙΟΥ, ΝΩΝΤΑ ΚΟΥΜΕΝΤΕΑ, ΙΟΡΔΑΝΗ ΜΟΥΜΤΖΗ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τηλεπ/νιών Δ/Μ και Μεταφορών αντίστοιχα.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ρούλα και Βάλια

***

Ο Οικονομάκης Ζαχαρίας, μέσω της ΚΟΒ Αμφιλοχίας, προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ στη μνήμη των συντρόφων, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΑΘΑΚΗ και ΗΛΙΑ ΞΥΔΕΑ, που πέθανε πρόσφατα. Επίσης, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση ως πρώτη δόση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΦΑΝΗ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, γιου του συντρόφου και φίλου μας Δημήτρη, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δημήτρης - Παναγιώτης και Νίτσα Οικονομάκου

***

ΦΩΤΟ

Η ΤΕ και η ΕΟΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ αφιερώνει το πρώτο κλείσιμο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματός μας στην άσβεστη μνήμη του συντρόφου μας ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από ακριβώς ένα χρόνο. Δηλώνουμε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι για την υπερκάλυψη του οικονομικού μας πλάνου, τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, αλλά και όλους τους πεσόντες της ταξικής πάλης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Μάρτη 2002 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, μέλος του ΚΚΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΒΙΤΣΑΣ, από την Κερασούλα Καλαμπάκας.

Στην Κατοχή, στην περιοχή των Χασίων πολέμησε εναντίον των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών. Στα τέλη του 1949, μαχητής του ΔΣΕ, τραυματίστηκε, πιάστηκε αιχμάλωτος. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή. Πέρασε από τις φυλακές Γιούρα, Τρικάλων, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και Κέρκυρας. Το 1958 με κλονισμένη την υγεία του αποφυλακίστηκε και συνέχισε τη δράση ως μέλος της ΕΔΑ. Τον Απρίλη του 1967 η χούντα τον συνέλαβε και τον εξόρισε στον Αη-Στράτη, στο Λακκί και στο Παρθένι της Λέρου. Μετά την πτώση της χούντας για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων των Χασίων, με αίτημα την κατάργηση των τσιφλικιών, σύρθηκε και πάλι στα δικαστήρια ως υποκινητής και καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο ΚΚΕ. Στη μνήμη του και με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ προσφέρουμε 100 ευρώ.

Σπυριδούλα και Ευθύμιος Βαβίτσας

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των συναγωνιστών ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), μαθηματικού, γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης Αθήνας, ο οποίος πέθανε από βασανιστήρια στο άντρο του Παρθενίου στο ξενοδοχείο «Κρυστάλ». ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), δικηγόρου, γραμματέα της Οργάνωσης Παγκρατίου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 εν ψυχρώ από συνεργάτες των Γερμανών στο δρόμο. ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), δικηγόρου, εκπροσώπου του Παλλαϊκού Μετώπου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), φοιτητή Χημείας, μέλους του ΕΑΜ Νέων στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος πιάστηκε, στάλθηκε όμηρος στη Γερμανία και πέθανε από βασανιστήρια στο στρατόπεδο Μπρουνόσβικ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), μέλους του ΕΑΜ Παγκρατίου, ο οποίος πιάστηκε από τους Γερμανούς, αργότερα εξορίστηκε στον Αη Στράτη και το Μακρονήσι και πέθανε το 1982. ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), χημικού ΑΤΕ, μέλους του ΕΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από τρομοκράτες. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, αξιωματικού της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ Ρεντίνας.

Η ανιψιά τους Βασ. Δούκα - Κότσιρα προσφέρει 400 ευρώ στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος γεννήθηκε το 1896 και εκτελέστηκε στις φυλακές της Αίγινας στις 7 Σεπτέμβρη 1949. Της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που δολοφονήθηκε με τα δύο παιδιά της ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΘΑΝΑΣΗ στις 16 Ιούνη 1946. Των ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε στα Πιέρια κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ που πέρασε 18 μαρτυρικά χρόνια στις φυλακές, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ΘΩΜΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, δεύτερου γραμματέα του ΑΚΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, που δολοφονήθηκε, ΕΥΜΟΡΦΙΑΣ και ΜΑΡΙΓΩΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, φοιτητή Ιατρικής, που τον πήραν από τη φυλακή και τον δολοφόνησαν, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στις μάχες του Γράμμου, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΜΗ, που πέρασε 17 χρόνια πολιτικός κρατούμενος, προσφέρω για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, 100 ευρώ μέσω ΤΟ Ημαθίας.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Διονύσης Παπαδόπουλος

***

Το 1946, στην Αρτοτίνα Φωκίδας, ένα δράμα εξελίσσεται. Ο δάσκαλος του χωριού, ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ, πιστός στην ιδεολογία του και το Κόμμα του, τροφοδοτεί τις ομάδες των μαχητών - αγωνιστών στα βουνά. Ο παπάς του χωριού ενημερώνει τα όργανα του μοναρχοφασισμού, τους ΜΑΥδες της περιοχής να αναλάβουν δράση. Συλλαμβάνουν τον δάσκαλο και τον φέρνουν στην πλατεία του χωριού. Ο Κώστας έχει 2 αδελφές. Την ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ και την ΜΑΡΙΑ. Είναι μόνοι στον κόσμο, χωρίς γονείς. Οι ΜΑΥδες ζητούν από όλους τους κατοίκους να πάνε στην πλατεία. Μαζί και τις αδελφές του. Εκεί, και ενώ είναι δεμένος, τον εκτελούν χτυπώντας το κεφάλι του με ένα παλούκι.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των αδελφών του, προσφέρουμε 400 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, το Κόμμα των θυσιών και των αγώνων για την προκοπή του λαού, που φέτος γιορτάζει 100 έτη ιστορίας.

Οικογένεια Παπανικολάου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ και στη μνήμη των θείων μας ΔΙΟΝΥΣΗ (φωτ.) και ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ (φωτ.), κομμουνιστών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

Γεωργάτου Μάνια και Κορφιάτης Ηλίας

***

Η Ραχήλ Κυριακίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εργατικών Κατοικιών Πτολεμαΐδας, στη μνήμη της μητέρας της, ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ που ήταν ΕΠΟΝίτισσα.

***

Η Χρυσούλα Κωνσταντινίδου προσφέρει στη μνήμη του πατέρα της ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που έφυγε από τη ζωή πριν από 25 χρόνια, 10 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ανω Πόλης Πτολεμαΐδας.

***

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Π. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ από παιδί και γνήσιος αγωνιστής, πέθανε στις 24/10/2018 σε ηλικία 85 ετών. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα για να ενισχύσει τον αγώνα του.

  • Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Χριστίνα Μπουγιοτοπούλου - Γεωργία Κιντή

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΡΡΑ σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν στο ΚΚΕ, για τα 100 του χρόνια, 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Θερμαϊκού της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.


ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ

ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πετρόπουλος Γρηγόρης
Πετρόπουλος Γρηγόρης

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ

ΠΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΑΡΙΓΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΣΑΡΙΓΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ

ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΤΣΟΜΠΟΣ
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΤΣΟΜΠΟΣ

ΦΑΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΑΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ