Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Ενίσχυση στο ΚΚΕ

Γιώργος Παυλής, Καρλόβασι Σάμου. Αναρωτιέμαι συχνά, αν υπάρχει έστω και ελάχιστη σοβαρότητα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αν απαριθμήσει κανείς μόνο τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίζονται από τα κορυφαία λεγόμενα στελέχη, από υπουργούς και άλλους «αξιωματούχους», θα φθάσουμε στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Είδαμε και ακούσαμε: Τη φαγωμάρα του Λαλιώτη με τον Μητσοτάκη, για τα τρισεκατομμύρια, όπου ο ένας κατηγορεί τον άλλο ότι τα έφαγε! Τις υψηλές κορόνες του Τσοχατζόπουλου στο συνέδριό τους, όπου μετά υπαναχώρησε. Τις αγάπες του Πάγκαλου προς τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου τον οποίο προτείνει για ...πρωθυπουργό, ενώ ο ίδιος τον θεωρούσε ανίκανο για υπουργό Εξωτερικών! Τέλος, ακούσαμε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταθόπουλο, ενώ είχε «βγάλει αρκετά στη φόρα» και είχε πει ότι τον πίεζαν από την κυβέρνηση, την επομένη να τα «παίρνει πίσω» και αυτός. Ολα αυτά και πολλά άλλα, που συμβαίνουν στη χώρα μας «χάρη» της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι η μόνη μας σωτηρία από αυτούς που έχουν αναλάβει τις «τύχες μας», είναι η συσπείρωση γύρω από το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, και, παράλληλα, να το ενισχύσουμε οικονομικά, τώρα που αρχίζει η δίμηνη Οικονομική του Εξόρμηση.

Τρομοκρατία

Λευτέρης Τσιρμιράκης, Βαρσοβία, Πολωνία. Είμαι άσπονδος εχθρός κάθε μορφής τρομοκρατίας. Ο ίδιος έχω υποστεί την τρομοκρατία, από τις μεταπολεμικές αντιδραστικές κυβερνήσεις, πάνω από 35 χρόνια, όταν αναγκαστικά βρισκόμουν μακριά από την πατρίδα μου, με μοναδικό μου «έγκλημα» τον αγώνα μου ενάντια στο φασισμό.

Τις συνέπειες της τρομοκρατίας, οποιασδήποτε μορφής, ως γνωστόν, τις πληρώνουν ως επί το πλείστον αθώοι άνθρωποι. Αυτό έγινε και στις 11 Σεπτέμβρη στη Ν. Υόρκη, με τα χιλιάδες θύματα του αμερικανικού λαού. Ομως, για να μπορέσει κανείς να κατανοήσει τι είναι τρομοκρατία και πώς θα εξαλειφθεί, θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια που τη γεννούν. Η τρομοκρατία δεν εξολοθρεύεται με την τρομοκρατία, όπως τώρα συμβαίνει με τους Αμερικάνους, που για μια ακόμα φορά επιτίθενται και σκοτώνουν αμάχους λαούς και όλοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον τους.

Σήμερα, κατά τη γνώμη μου, ο μόνος πραγματικός τρομοκράτης είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι συνοδοιπόροι του, που δημιουργούν όλα τα δεινά επί της Γης και γι' αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και μαζικά, πριν να 'ναι πολύ αργά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ