Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζεται η προσπάθεια κωλυσιεργίας από τους κατηγορούμενους

Συνεχίζεται στις τελευταίες δικασίμους η τακτική της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής στη δίκη, να προσπαθεί να κωλυσιεργήσει και να αποπροσανατολίζει τη διαδικασία. Μετά τις 45 κοινοβουλευτικές ομιλίες και 95 Ερωτήσεις του ναζιστή βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη, που αναγνώστηκαν σε προηγούμενες δικασίμους στο δικαστήριο κι ενώ περιλαμβάνονται έγγραφα άσχετα με το αντικείμενο της δίκης, όπως η πρόσφατη εκδήλωση της Βουλής για τον Ν. Πλουμπίδη, χτες διαβάστηκε και ομιλία (απόσπασμα από βιβλίο) του Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη το 1946 (!), που προσκόμισε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Ν. Μίχου.

Στη συνέχεια, σειρά είχαν οι υπερασπιστές του κατηγορούμενου ναζιστή βουλευτή Ι. Λαγού, οι οποίοι προσκόμισαν 800 Ερωτήσεις του στη Βουλή, που φτάνουν τις 2.000 σελίδες, ενώ επιφυλάχθηκαν να προσκομίσουν κι άλλες! Η πρόεδρος του δικαστηρίου, απευθυνόμενη στους συνηγόρους του Ι. Λαγού, τους επισήμανε ότι πρέπει να περιοριστούν, αφού και ο ίδιος ο κατηγορούμενος που υπερασπίζονται, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ μιλάει για καθυστέρηση της δίκης.

Με την τακτική αυτή οι χρυσαυγίτες επιχειρούν όχι μόνο να κωλυσιεργήσουν, αλλά και να αποπροσανατολίσουν τη διαδικασία από τα συντριπτικά ενοχοποιητικά στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα στη δίκη και επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και αποδεικνύουν τα οργανωμένα εγκλήματά της.

Αξίζει επιπρόσθετα να επισημανθεί ότι στην προσπάθεια που κάνουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εκτίθενται ακόμη περισσότερο... Ετσι, για παράδειγμα, ο κατηγορούμενος Κασιδιάρης, προσπαθώντας μέσω των υπερασπιστών του να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο του είναι δήθεν τιμή προς τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη, προσκόμισε έγγραφο που στο τέλος του γίνεται αναφορά στο «αγχιβασίην». Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω λέξη ήταν μέρος της σφραγίδας στο καταστατικό της Χρυσής Αυγής που έχει προσκομίσει στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Δ. Ψαράς και οι χρυσαυγίτες λένε ότι είναι πλαστό...

Κατά τ' άλλα, μετά το διάβημα της Πολιτικής Αγωγής στον προϊστάμενο της διοίκησης του Εφετείου της Αθήνας και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το δικαστήριο ανακοίνωσε 4 επιπλέον δικασίμους για τον Νοέμβρη, αυξάνοντας τις συνεδριάσεις σε 14 από 10. Επίσης ανακοίνωσε και 12 δικασίμους για τον Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής ζητούν να επιταχυνθεί η δίκη με την αποκλειστική της διεξαγωγή στο Εφετείο και την απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου από άλλα δικαστικά καθήκοντα. Προς το παρόν, οι περισσότερες δικάσιμοι συνεχίζουν να διεξάγονται στον Κορυδαλλό. Εκκρεμεί ακόμη η συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου.

Την δίκη χτες παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος προέβη και σε σχετικές δηλώσεις, η αντιπρόεδρος Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ