Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκβιάζουν και τρομοκρατούν

Για μια ακόμα φορά οι Αμερικανοί προκαλούν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν και εξευτελίζουν τους λαούς της Γης: «Οσοι δεν είναι μαζί μας, είναι με την τρομοκρατία», διακηρύσσουν!

Και το απανταχού της Γης σκυλολόι των μαριονετών τους σπεύδει να πλειοδοτήσει σε δουλοπρέπεια, προδοσία και ευτέλεια, με μπροστάρη τον αχυρένιο ΟΗΕ και έπεται το θλιβερό κοπάδι των πολιτικάντηδων. Μεταξύ των οποίων και κάποια δικά μας «ποντίκια που βρυχώνται αμερικανοπρεπώς», μαζί με κάποια εξωνημένα τηλεοπτικά κανάλια και έντυπα που εμετικά λιβανίζουν το αμερικανικό όρνιο και κατασυκοφαντούν συλλήβδην ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο. Για να αποδείξουν, δε, πως κάνουν και λένε ό,τι θέλουν, δε δίστασαν οι απεριόριστα διεστραμμένοι να «βαφτίσουν» την απεριόριστη κτηνωδία τους σε... «απεριόριστη δικαιοσύνη».

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της μικρής μας πια Γης έχουν ταυτίσει την Αμερική με την τρομοκρατία. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για κανένα δίκαιο και κανενός είδους ανθρωπισμός δεν καθοδηγεί τις ενέργειές τους, αφού γνώμονάς τους είναι τα μεγαλοσυμφέροντά τους, που τα προωθούν με την απεριόριστη αδικία τους. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε πάρα πολλοί να πιστεύουν ότι η τραγωδία της 11ης του Σεπτέμβρη δεν μπορεί παρά να έχει τη δική τους σφραγίδα και υπογραφή. Και αυτό για να το χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για την επιβολή της παγκόσμιας κυριαρχίας τους και την προώθηση των απάνθρωπων συμφερόντων του «καπιταλιστικού φονταμενταλισμού».

Οσο για τους αθώους που σκοτώθηκαν; Εχουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους αποδείξει, με λόγια και με πράξεις, ότι γι' αυτούς οι άνθρωποι δεν είναι παρά «αναλώσιμα υλικά» και «παράπλευροι στόχοι».

Η πραγματικότητα αυτή είναι εφιαλτική σε συνδυασμό με την Ολυμπιάδα του 2004. Γιατί αν συμπορευόμαστε με την αμερικανική βαρβαρότητα, τότε για ποια πολιτιστική Ολυμπιάδα μπορούμε να μιλούμε; Οφείλουμε να τηρήσουμε αυστηρή ουδετερότητα. Γιατί το δίλημμα «με την Αμερική ή με τους τρομοκράτες» είναι όχι μόνο ανήθικο και παράλογο, αλλά και καταστροφικό. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε έξω από το φαύλο κύκλο της βίας και να εμπνεύσουμε και σ' όλους τους λαούς της Γης την όντως ευγενή φιλοδοξία μιας - τοπικά και χρονικά - απεριόριστης Ολυμπιάδας για δικαιοσύνη, ανθρωπιά και ειρήνη.

Παπα-Ηλίας Υφαντής

Ράινα Αγρινίου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ