Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με μπούσουλα τις ανάγκες του κεφαλαίου

Με τη σημαία των επιχειρηματικών ομίλων, που απαιτούν παραπέρα μείωση φόρων και εισφορών για να αυξηθεί η κερδοφορία τους, πορεύεται στην προεκλογική περίοδο η ΝΔ, με τον πρόεδρό της, Κυρ. Μητσοτάκη, με κάθε ευκαιρία να υποστηρίζει ότι το κόμμα του είναι πιο αποτελεσματικό από τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι των προσδοκιών του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις προτάσεις της ΝΔ που ανέπτυξε στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι «θα ισχύσουν αμέσως, όχι μόνο γιατί θα ανακουφίσουν την κοινωνία και την παραγωγή, αλλά διότι θα κινητοποιήσουν και το ελατήριο της ανάπτυξης. Η δική μας συνταγή προβλέπει λιγότερους φόρους και εισφορές, λογικά πλεονάσματα και περισσότερες επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις για νέες δουλειές».

Ζήτησε, ξανά, εκλογές το συντομότερο δυνατό για να μην επηρεαστεί η οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ είπε ότι μετεκλογικά «θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση, είτε έχουμε αυτοδυναμία είτε όχι», «διευκρινίζοντας» ότι «δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι σηματοδοτεί τον ακριβώς αντίθετο κόσμο από εκείνον στον οποίο πιστεύω εγώ».

Επέμεινε ακόμη ότι «αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την δικομματική κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά. Οφείλει αμέσως, είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης, που αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει στην ΚΟ του κόμματός του αναλυτικά τις προτάσεις του για το θέμα, ανέφερε ότι «οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα», προτάσσοντας ζητήματα όπως την αλλαγή του άρθρου 16 ώστε να επιτρέπονται στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ