Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Πήρε φόρα ο ΠΑΟΚ

Με φόρα από την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου αποκλείοντας την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο FIBA Champions League, επικρατώντας της Οπάβα με 94-69 στην Τσεχία για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Η νίκη βελτίωσε τον απολογισμό της ελληνικής ομάδας σε 2-3 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών.

Αρχικά οι Θεσσαλονικείς αιφνιδιάστηκαν από την ευστοχία των γηπεδούχων στα τρίποντα (8/8 στην 1η περίοδο) και έμειναν πίσω στο σκορ με 31-24. Στη συνέχεια όμως, απαντώντας με τον ίδιο τρόπο, με καλή άμυνα και με πρωταγωνιστές τους Γκος και Μορέιρα, ανέτρεψαν το σκηνικό. Καταλυτική ήταν η 3η περίοδος, στην οποία ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, απέκτησε σημαντική διαφορά (74-60) και έβαλε τις βάσεις για την τελική νίκη.

Οπάβα: Μπουκόβνιακ, Κούριλ 2, Κβάπιλ 6, Σλάβικ 2, Σβάντρλικ 10, Γκνιάντεκ 11, Γιουρέκα, Κλέτσκα 13, Σίρινα 14, Ζμπράνεκ 11.

ΠΑΟΚ: Αθηναίου 17, Γκάρετ 3, Γκος 18, Σχίζας 2, Τέπιτς 3, Χρυσικόπουλος 4, Χάτσερ, Τζόουνς 7, Κόνιαρης 5, Μορέιρα 15, Ζάρας 6.

Ντέρμπι για ΑΕΚ και Προμηθέα

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ την ισπανική Φουενλαμπράδα, στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου. Από την «Ενωση» θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ξανθόπουλος και Καββαδάς, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Σάκοτα.

Για τον 4ο όμιλο ο Προμηθέας, που ισοβαθμεί στην κορυφή με την Μπολόνια έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, δοκιμάζεται στη Γαλλία με αντίπαλο τη 2η Στρασμπούρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ