Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες σε Μενίδι και Φυλή

Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε το ΚΚΕ για τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις φασιστοειδών απέναντι σε μετανάστες εργάτες στους δήμους Αχαρνών και Φυλής.

Στην Ερώτηση που υπογράφει η βουλευτής του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου, επισημαίνεται:

«Στους δήμους Αχαρνών και Φυλής αποτελεί συχνό φαινόμενο η φασιστική βία και οι δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες εργαζόμενους. Πρόκειται για οργανωμένες φασιστικές συμμορίες που στοχοποιούν μετανάστες εργαζόμενους και τους επιτίθενται είτε μέσα στο σπίτι τους, είτε στη διαδρομή από το σπίτι τους στον χώρο εργασίας τους και αντίστροφα. Για τις επιθέσεις αυτές οι φασιστικές συμμορίες συνήθως χρησιμοποιούν οχήματα τύπου "Smart".

Γίνεται αντιληπτό ότι οι φασιστικές συμμορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην περιοχή και δίκαια ο εργατικός - λαϊκός κόσμος αγανακτεί και εξοργίζεται.

Τέτοιες επιθέσεις κατ' επανάληψη έχουν δημόσια καταγγελθεί από το ΚΚΕ, από δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς των συγκεκριμένων περιοχών και δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Προκαλούν εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι οι επιθέσεις αυτές δεν καταγράφονται ως ρατσιστικές, αλλά απλά ως μία διένεξη, ή το ότι αποθαρρύνεται η καταγγελία των δολοφονικών επιθέσεων και η αυτόφωρη διαδικασία όταν μετανάστες χτυπημένοι πηγαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν την επίθεση που έχουν δεχτεί».

Ρωτάει την αρμόδια υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση τέτοιων εγκληματικών ρατσιστικών επιθέσεων από φασιστικές συμμορίες που δρουν στους δήμους Αχαρνών και Φυλής;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ