Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οχι στην εμπλοκή της Ελλάδας

Sportidea

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ(άλτης του ύψους):

Δεν πιστεύω στους βομβαρδισμούς. Γενικά είμαι κατά του πολέμου. Αντίθετα πιστεύω ότι οι βομβαρδισμοί δημιουργούν περισσότερες αντιπαλότητες και κάνουν τα πράγματα πιο επώδυνα για την ασφάλεια σε όλο τον πλανήτη. Αλλωστε το βλέπουμε και σήμερα με τον βιοχημικό πόλεμο και το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ. Δεν ξέρω εάν είναι εξωτερικός ή εσωτερικός εχθρός, αλλά είναι σίγουρα συνυφασμένος με το γενικότερο κλίμα έντασης.

Είμαι αντίθετος σε κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας, αν και βέβαια ήδη έχουμε εμπλακεί σαν μέλος της ΕΕ με τη συμφωνία για τους βομβαρδισμούς. Σίγουρα με τρομάζει και φυσικά το θεωρώ άδικο.

Δε νομίζω ότι θα σταματήσουν στο Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχουν από μόνες τους το ρόλο του «παγκόσμιου αστυνόμου». Τρομάζουν και τρομοκρατούν κάποιες κατώτερες χώρες. Νομίζω ότι με αυτή την τακτική που εφαρμόζουν, έχουμε μπει στην αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή του πλανήτη. Αλλωστε δεν πιστεύω ότι όλα θα σταματήσουν, ακόμα και εάν συλλάβουν τον Μπιν Λάντεν.

Εξυπνα όπλα δεν υπάρχουν. Οπως δεν πιστεύω στον πόλεμο, δεν πιστεύω και στα όπλα οποιασδήποτε μορφής. Βέβαια η τεχνολογία εξελίσσεται, αλλά σίγουρα όταν μιλάμε για «έξυπνες βόμβες κτλ.» είναι λόγια του αέρα. Εξυπνος πόλεμος δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ