Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε μηνύσεις θα προχωρήσει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Εξελίξεις υπήρξαν και στην εσωτερική έρευνα που γίνεται στην Αστυνομία για τον Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλο, που πέθανε από τον άγριο ξυλοδαρμό που προκάλεσε πολλαπλά τραύματα με συνέπεια ισχαιμικό επεισόδιο. Υπενθυμίζεται ότι μετά το πρώτο λιντσάρισμά του από τους δύο καταστηματάρχες, ακολούθησε και δεύτερο από τους αστυνομικούς.

Μετά το προχτεσινό πόρισμα των ιατροδικαστών με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Α. Ανδρικόπουλου, η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τη βιαιοπραγία και τον ξυλοδαρμό των αστυνομικών σε βάρος του Ζακ, την ώρα που ήταν αιμόφυρτος και αναίσθητος στο έδαφος (σχετικά βίντεο είδαν τη δημοσιότητα), αναβαθμίστηκε πλέον σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Σημειωτέον ότι η οικογένεια του Ζακ ετοιμάζει μηνύσεις κατά όλων όσοι ενεπλάκησαν σε αυτήν τη βαρβαρότητα που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει στο πεζοδρόμιο, όπως δήλωσε η συνήγορός του Αννυ Παπαρούσου. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ευθύνη του ΕΚΑΒ που, όπως είπε, συνίσταται στο γεγονός ότι είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβεί σε ό,τι διαδικασία προβλέπει το πρωτόκολλο για να διασωθεί ο ασθενής. Οπως να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, κάτι που δεν έγινε. «Επίσης, ο άνδρας του ΕΚΑΒ είχε την ευθύνη να προστατεύσει τον Ζακ από τα αναίτια χτυπήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ