Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι ενώνονται στην Αθήνα για πρώτη φορά, δημιουργώντας μία έκθεση - σταθμό. Μία οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία, που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Από την Παρασκευή 30 Νοέμβρη στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ (Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι) οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στη μεγαλειώδη έκθεση «Leonardo Da Vinci - 500 Years of Genius».

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να θαυμάσουν: Τις μηχανικές εφευρέσεις του Ντα Βίντσι, 75 αντίγραφα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης. 17 θεματικές ενότητες που αναδεικνύουν το πλήρες φάσμα του έργου του Ντα Βίντσι, καθώς και κατανοητές επεξηγήσεις των θεωριών και των έργων του. Ακόμα, τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, «Μόνα Λίζα», αποκαλύπτονται, αφού θα υπάρχει μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ