Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαιτούν το δικαίωμα στη στέγαση

Με κεντρικό αίτημα κανένας πρωτοετής φοιτητής που το έχει ανάγκη να μη μείνει έξω από την εστία, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέας Εστίας ΕΜΠ και η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών προχωρούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με τη διοίκηση της εστίας, για μία ακόμη χρονιά πετάει έξω από την εστία πάνω από 100 πρωτοετείς φοιτητές! Οι εστιακοί φοιτητές ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να "τη βολέψουν κάπως αλλιώς". Αν δεν πάρουν το δωμάτιο στην εστία είναι αναγκασμένοι μέχρι και να παρατήσουν τις σπουδές τους!», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα ΦΕΠΑ, ενώ αντίστοιχα ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ τονίζει πως «από την προηγούμενη βδομάδα όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις εισδοχές στις εστίες, εκατοντάδες επαρχιώτες φοιτητές ενώ βρίσκονται στις λίστες των δικαιούχων, είναι στον αέρα, γιατί δεν υπάρχουν δωμάτια για να στεγαστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις εστίες του Πολυτεχνείου όπου 60 παιδιά έμειναν εκτός».

Οι εστιακοί φοιτητές δηλώνουν πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, ενώ φοιτητές που έχουν ανάγκη μένουν εκτός εστιών, επισημαίνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και των διοικήσεων των ιδρυμάτων και διεκδικούν άμεσα ανέγερση εστιών που θα καλύπτουν τις ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ