Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΩΤΟ

Στην άσβεστη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΪΝΗ, που συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή, για τη γιορτή του στις 6 Δεκέμβρη προσφέρω στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» 100 ευρώ.

Με παντοτινή αγάπη, η γυναίκα του Βάσω Κοΐνη

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, γεννημένος στην Αραπόλακα Μεσσηνίας, «έφυγε» από τη ζωή το 1999, σε ηλικία 85 χρόνων. Ηρθε στην Αθήνα το 1936 και έπιασε δουλειά στο τραμ. Με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, μαζί με άλλους σιδηροδρομικούς, παίρνουν σε γενική συνέλευσή τους την απόφαση να κρατήσουν σε λειτουργία το τραμ και τον ηλεκτρικό - η μοναδική συγκοινωνία στην Αττική - να μη φύγουν στα χωριά για επιβίωση, να παλέψουν τον κατακτητή με το λαό της Αθήνας, με το ΕΑΜ.

Το 1944 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Το 1948 ξεκινάει ο κύκλος της εξορίας, Ικαρία, Μακρονήσι, Αη Στράτης. Το 1953 «βγαίνει» με άδεια. Πιάνει ξανά επαφή με τον κλάδο του, συνεχίζει. Η δικτατορία δεν κατάφερε να τον βρει, κρύβεται. Απολύεται, συνεχίζει τη δράση του. Στη μεταπολίτευση δημιουργεί το Σύλλογο Απολυθέντων Υπαλλήλων. Το 1990 δίνει με αποφασιστικότητα τη μάχη για τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η κόρη του και η Πανταζή Τζένη ενισχύουν με 100 ευρώ την ΠΕΚΑΜ.

***

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μας ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ και των θείων μας ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΟΝίτη που πέθανε στην Κατοχή από φυματίωση σε ηλικία 17 χρόνων, και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), στελέχους της ΚΟΑ του ΚΚΕ που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς το 1943 στο στρατόπεδο Παύλου Μελά όπου κρατούνταν, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και αγώνων του 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κερατέας.

Γιώργος - Βούλα


ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ