Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
Εννιά μήνες μετά τις πλημμύρες, τίποτα δεν έχει αποκατασταθεί!

Εχουν περάσει 9 μήνες από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του Φλεβάρη του 2018, τα οποία είχαν αποτέλεσμα μεγάλες βλάβες σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου στο Πήλιο, αλλά - όπως καταγγέλλει η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ - με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα τεχνικό έργο που να αφορά την αντιπλημμυρική προστασία, τη διευθέτηση των όμβριων, δηλαδή έργα τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν προστασία της λαϊκής κατοικίας και των υποδομών του δήμου μας σε μελλοντικά ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, βοηθητικούς χώρους, δίκτυα ύδρευσης κ.λπ. ήταν μεγάλες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συνεχίζονται ακόμη και τώρα οι καθιζήσεις στο εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο. Η παρέμβαση της Περιφέρειας και του κράτους εξαντλείται σε μπαζώματα των δρόμων για την απλή αποκατάσταση της πρόσβασης, με αποτέλεσμα οι βροχές του Νοέμβρη να έχουν καταστήσει πολλούς δρόμους επικίνδυνους και απροσπέλαστους.

Από αυτοψίες που πραγματοποίησαν τεχνικά κλιμάκια του κράτους, μεταξύ 5/3/2018 και 30/4/2018, προέκυψε ότι 156 κτίρια έχουν βλάβες στην ανωδομή, τη θεμελίωση ή τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ 81 προέκυψαν ακατάλληλα για χρήση, μη κατοικήσιμα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αποκατασταθεί και κανένας ιδιοκτήτης δεν έχει αποζημιωθεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτήτες συνεχίζουν και διαμένουν σε ετοιμόρροπα και επικίνδυνα σπίτια.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ επισημαίνει: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο με διάφορα τεχνάσματα, αποκρύπτοντας τη συμπαιγνία και τη στήριξη αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Από τη μία δίνονται εκατομμύρια ευρώ για την ανάκαμψη "fast track" των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής μας επικαλούνται τη γραφειοκρατία που οι ίδιοι δημιουργούν, ως άλλοθι ότι δεν προχωρούν τα έργα.

Αποκρύπτουν την αλήθεια ότι οι δομές για την προστασία του λαού σε δήμο, Περιφέρεια και κράτος είναι πλήρως διαλυμένες ή ανύπαρκτες ενώ οι δομές για τη φορολεηλασία και την καταστολή σε πλήρη ανάπτυξη. Αποκρύπτουν ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία, γιατί η προστασία του λαού "κοστίζει ακριβά" στο κεφάλαιο και εξαντλούν τις ενέργειές τους στο "μπάζωμα όπως όπως" μετά την καταστροφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ